Εξοικονόμηση

Κλείσιμο καταστημάτων νωρίς στο Πακιστάν για εξοικονόμηση ενέργειας

Κλείσιμο καταστημάτων νωρίς στο Πακιστάν για εξοικονόμηση ενέργειας
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο αποσκοπούν να εξοικονομήσουν στην πληγείσα οικονομικά χώρα περίπου 273,4 εκατομμύρια δολάρια

Σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας θα εφαρμόσει το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Καουατζά Ασίφ. Η κυβέρνηση κάλεσε όλα τα εμπορικά κέντρα και τις αγορές να κλείνουν μέχρι τις 20:30 και τις αίθουσες γαμήλιων εκδηλώσεων στις 22:00 καθημερινά. Ο πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ διέταξε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να περιορίσουν την κατανάλωση της ενέργειας κατά 30%.

Τα επίπεδα των συναλλαγματικών διαθεσίμων της χώρας με δυσκολία καλύπτουν την μηνιαία αξία εισαγωγών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από αγορές ενέργειας από το εξωτερικό, με τα κεφάλαια που αναμένονταν βάσει ενός προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να έχουν καθυστερήσει.

Ο Ασίφ είπε στους δημοσιογράφους ότι τα μέτρα που εγκρίθηκαν από το κυβερνητικό συμβούλιο αποσκοπούν να εξοικονομήσουν στην πληγείσα οικονομικά χώρα περίπου 273,4 εκατομμύρια δολάρια. Όπως πρόσθεσε ορισμένοι εκπρόσωποι της αγοράς άσκησαν πιέσεις για διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι απαιτείται το κλείσιμο νωρίτερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης