Φυσικό Αέριο

Έναρξη εμπορικής λειτουργίας του τερματικού σταθμού LNG της Κροατίας

Έναρξη εμπορικής λειτουργίας του τερματικού σταθμού LNG της Κροατίας
Η εγκατάσταση στο Krk θα έχει ικανότητα αποστολής έως 2,6 bcm ετησίως φυσικού αερίου στο εθνικό δίκτυο

Ξεκίνησε τις εμπορικές του δραστηριότητες ο πρώτος τερματικός σταθμός LNG της Κροατίας, την 1η Ιανουαρίου, ακολουθώντας πιστά το χρονοδιάγραμμα, με την εταιρεία Hrvatska να ανακοινώνει ότι οι εργασίες έχουν ξεκινήσει μετά την παράδοση του πρώτου φορτίου.

Το LNG Hrvatska σημείωσε ότι όλες οι δοκιμές και οι έλεγχοι ασφαλείας έχουν ολοκληρωθεί μετά την άφιξη του Tristar Ruby. Η λειτουργία εκφόρτωσης ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και το πλοίο έχει ήδη εγκαταλείψει την εγκατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία της AIS που παρέχονται από την VesselsValue.

Η εγκατάσταση στο Krk θα έχει ικανότητα αποστολής έως 2,6 bcm ετησίως φυσικού αερίου στο εθνικό δίκτυο.

To έργο

Το εν λόγω έργο κοστίζει 233,6 εκατ. ευρώ, με την ΕΕ να συνδράμει οικονομικά προσφέροντας 101,4 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα «Connecting Europe Facility».

Μάλιστα, το τέρμιναλ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των έργων κοινού ενδιαφέροντος της ΕΕ (PCI) και αναπτύχθηκε με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας και την αύξηση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Δημοκρατία της Κροατίας, η οποία επλήγη πρόσφατα από σεισμό μεγέθους 6,4, που έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα του Ζάγκρεμπ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης