Φυσικό Αέριο

A. Schierenbeck (Uniper): Δεν έχουμε λάβει κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2

A. Schierenbeck (Uniper): Δεν έχουμε λάβει κυρώσεις από τις ΗΠΑ για τον Nord Stream 2
Η απερχόμενη κυβέρνηση Τrump ήδη ετοιμάζει δέσμη μέτρων κατά του project, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Reuters
Σχετικά Άρθρα

Για κανένα είδος απειλής, ξεκαθαρίζει η Uniper ότι δέχτηκε από τις ΗΠΑ εξαιτίας της κατασκευής του Nord Stream 2. Αυτό δήλωσε ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Andreas Schierenbeck σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν υπάρχουν απειλές στο ταχυδρομικό μου δίσκο, το οποίο ελέγξω τακτικά. Δεν υπήρξαν κυρώσεις εναντίον των χρηματοοικονομικών εταίρων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι γνωστό, αναφέρθηκε χθες αναλυτικά στο ίδιο πρακτορείο ότι αντιμέτωπες με σοβαρές κυρώσεις θα τεθούν όσες ευρωπαϊκές εταιρείες εκδηλώσουν πρόθεση βοήθειας για την κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2.

Η απερχόμενη κυβέρνηση Τrump ήδη ετοιμάζει δέσμη μέτρων κατά του project. «Προσπαθούμε να ενημερώσουμε τις εταιρείες για τον κίνδυνο και να τους παροτρύνουμε να αποσυρθούν προτού να είναι πολύ αργά», δήλωσε μια πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Παράλληλα, επικεφαλής του έργου είναι η Gazprom και στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι δυτικοί εταίροι όπως: η Uniper, η Wintershall Dea της BASF, η Shell, η OMV και η Engie.

«Ελπίδες» στην νέα κυβέρνηση

Η κοινοπραξία Nord Stream 2 τον περασμένο μήνα ολοκλήρωσε τους σωλήνες τοποθέτησης στα γερμανικά ύδατα και αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες για το υπόλοιπο τμήμα της Δανίας μέσα σε λίγες ημέρες.

Ο Schierenbeck είπε ότι υπήρχαν ελπίδες ότι η κυβέρνηση Biden στις Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν έτοιμη να ακούσει τα ευρωπαϊκά επιχειρήματα.

Ο στόχος της Γερμανίας

Παράλληλα, ο CEO της Uniper υπογράμμισε ότι η «Γερμανία πρέπει να φέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο μέσω της θάλασσας ως μέρος των προσπαθειών της χώρας να απορρίψει άνθρακα και πυρηνική ενέργεια επειδή οι ευρωπαϊκοί πόροι φυσικού αερίου μειώνονται».

Τέλος, για την εταιρεία έκανε αναφορά στην ευελιξία της, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει έως και 1,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετήσιων φυσικού αερίου στον νέο αγωγό Trans Adriatic Pipeline που φέρνει το αέριο στην Ευρώπη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης