Φυσικό Αέριο

Αμερικανικές κυρώσεις στο πλοίο Fortuna που κατασκευάζει τον αγωγό Nord Stream 2

Αμερικανικές κυρώσεις στο πλοίο Fortuna που κατασκευάζει τον αγωγό Nord Stream 2
«Υπεύθυνο» το πλοίο Fortuna για τις κυρώσεις
Σχετικά Άρθρα

Νέες κυρώσεις στην Ρωσία επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, εξαιτίας του πλοίου Fortuna που συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream -2 και στην ιδιοκτήτρια εταιρεία "KBT-Rus", όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, στον κατάλογο των κυρώσεων συμπεριλαμβάνονται η εταιρεία Rustanker που έχει την έδρα της στην Ρωσία, καθώς και τα δεξαμενόπλοια Maxim Gorki και Sierra. Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, οι εταιρείες αυτές είναι υπό ρωσική σημαία, επειδή παραβίασαν τις κυρώσεις που αφορούν τον πετρελαϊκό κλάδο της Βενεζουέλας.

 Άδεια για την κατασκευή του αγωγού Nord-Stream-2 στην γερμανική ΑΟΖ

Η Ομοσπονδιακή υπηρεσία θαλάσσιας ναυσιπλοΐας και υδρογραφίας BSH (Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie) της Γερμανίας έδωσε την άδεια για την κατασκευή του αγωγού Nord-Stream-2 στα ύδατα της γερμανικής ΑΟΖ έως τα τέλη Μαΐου, όπως αναφέρεται σε σχετική της ανακοίνωση.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2 AG μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες που αφορούν όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην τοποθέτηση σωλήνων του αγωγού στην γερμανική ΑΟΖ σε ένα οικόπεδό της μήκους περίπου 30 χιλιομέτρων.

Η νέα άδεια ήταν απαραίτητη μετά την απόφαση που πήρε η ελβετική εταιρεία Allseas τον Δεκέμβριο του 2019 να αποχωρήσει από την κατασκευή του αγωγού εξαιτίας των πιθανών αμερικανικών κυρώσεων. Στα πλοία της είχε δοθεί άδεια για κατασκευαστικές εργασίες κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, αλλά η διαχειρίστρια εταιρεία Nord Stream 2 AG μετά την αποχώρηση της ελβετικής εταιρείας αναγκάσθηκε να χρησιμοποιήσει άλλου τύπου πλοία τοποθέτησης υποθαλάσσιων αγωγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης