Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

ΗΠΑ: Οι αγοραστές LNG αναμένεται να ακυρώσουν έως και πέντε φορτία για τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Οι αγοραστές LNG αναμένεται να ακυρώσουν έως και πέντε φορτία για τον Μάρτιο
Η συμφόρηση που καθυστερεί τις αποστολές LNG μέσω του καναλιού του Παναμά αναμένεται να διαρκέσει έως τον Μάρτιο, αυξάνοντας το κόστος αποστολής των φορτίων στην Ασία

Οι αγοραστές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ακυρώσουν έως και πέντε φορτία για φόρτωση τον Μάρτιο, τους μισούς όγκους που ακυρώθηκαν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με εμπορικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Ο ακριβής αριθμός των ακυρώσεων δεν ήταν σαφής, αλλά αρκετές εμπορικές πηγές εκτιμούσαν εύρος έως πέντε, χαμηλότερα από τα 10 φορτία που πιθανώς ακυρώθηκαν για φόρτωση τον Φεβρουάριο.
Η περιορισμένη διαθεσιμότητα πλοίων, η συνεχιζόμενη συμφόρηση στο κανάλι του Παναμά και η πτώση των τιμών LNG στην Ασία είναι πιθανώς οι λόγοι για να υπάρξουν δυνητικά έως και πέντε ακυρώσεις φορτίου, ανέφεραν οι traders.

Οι ασιατικές τιμές LNG σημείωσαν υψηλό ρεκόρ νωρίτερα αυτό το μήνα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας σε όλη την Ασία και την Ευρώπη και καθώς το κόστος αποστολής του καυσίμου αυξήθηκε επίσης παγκοσμίως. Πηγές του Reuters και αναλυτές ανέφεραν ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα περίπου 10 φορτία που αναμένεται να ακυρωθούν για τον Φεβρουάριο θα αυξηθούν τελικά επειδή οι υψηλές παγκόσμιες τιμές φυσικού αερίου είχαν ενθαρρύνει τους αγοραστές με πλοία να προχωρήσουν στην αγορά φορτίων .

Οι αγοραστές LNG συνήθως απαιτείται να παρέχουν εκ των προτέρων ειδοποίηση για ακυρώσεις από τερματικά LNG των Η.Π.Α.

Πέρυσι, πολλοί αγοραστές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν τα φορτία των Η.Π.Α. όταν η ζήτηση έπεσε λόγω των lockdowns που προκλήθηκαν από την πανδημία, αν και οι ακυρώσεις του Φεβρουαρίου είχαν να κάνουν με περιορισμένα διαθέσιμα πλοία. Αλλά με τις θερμοκρασίες που αναμένεται να ανέβουν μετά το χειμώνα, οι τιμές spot για φορτία που παραδόθηκαν στη Βόρεια Ασία τον Μάρτιο έχουν μειωθεί σε λιγότερο από το ήμισυ της μέσης τιμής των φορτίων που θα παραδοθούν τον Φεβρουάριο.
Η συμφόρηση που καθυστερεί τις αποστολές LNG μέσω του καναλιού του Παναμά αναμένεται επίσης να διαρκέσει έως τον Μάρτιο, αυξάνοντας το κόστος αποστολής των φορτίων στην Ασία, πρόσθεσαν οι traders. Ωστόσο, με τις τιμές στην Ευρώπη και την Ασία να είναι υψηλότερες από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ακυρώσεις αναμενόταν να είναι ελάχιστες, εάν υπάρχουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης