Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Η BP πούλησε στην PTTEP το 20% έργου φυσικού αερίου του Ομάν

tags :
Η BP πούλησε στην PTTEP το 20% έργου φυσικού αερίου του Ομάν
Στα 2,6 διs. ευρώ το τίμημα

 

Η πετρελαϊκή εταιρεία BP Plc συμφώνησε τη Δευτέρα να πουλήσει ποσοστό 20% στο Oman’s Block 61 στην κρατική εταιρεία ενέργειας PTT Exploration and Production για 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εισηγμένη στο Λονδίνο εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί ως διαχειριστής του μπλοκ, το οποίο περιέχει μια μεγάλη ανάπτυξη φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή, με ενδιαφέρον 40%.
Η συμφωνία είναι ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο της BP να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025, προκειμένου να μειωθεί το χρέος και να προετοιμαστεί για τη μετάβασή την προς τις ανανεώσιμες πηγές. «Δεσμευόμαστε για την επιχείρηση της BP στο Ομάν - αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να παραμείνουμε στο επίκεντρο αυτής της παγκόσμιας κλάσης ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα σημειώνουμε σημαντική πρόοδο στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκποίησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney.

Η ταϊλανδική PTTEP ανακοίνωσε ότι η αγορά ταιριάζει με τη στρατηγική της να εστιάσει σε παραγωγικές περιοχές στη Μέση Ανατολή και να συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
«Αυτή η επένδυση θα ταιριάζει με τη στρατηγική μας για αύξηση του χαρτοφυλακίου φυσικού αερίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος από τη διακύμανση των τιμών του πετρελαίου και να συμμετάσχει στη στρατηγική της αλυσίδας LNG», ανέφερε η PTTEP στην δήλωση. Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης επεσήμανε ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα ρευστότητα της. Το Block 61 είχε ήδη δύο φάσεις ανάπτυξης - το έργο φυσικού αερίου Khazzan, ένα από τα μεγαλύτερα ανάντη έργα στο μικρό κράτος του Κόλπου και το έργο Ghazeer που ξεκίνησε την παραγωγή τον Οκτώβριο, ανέφερε η BP. Άλλοι συνεργάτες του μπλοκ είναι η Makarim Gas Development Llc με ποσοστό 30% και η μονάδα της κρατική εταιρεία ενέργειας της Μαλαισίας Petronas, PC Oman Ventures, με συμμετοχή 10%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης