Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Νωρίτερα από το αναμενόμενο το νέο ηλεκτρικό «χτύπημα» της Tesla στην αγορά

Νωρίτερα από το αναμενόμενο το νέο ηλεκτρικό «χτύπημα» της Tesla στην αγορά
Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρεία θα παράγει όχημα 25.000 δολ., πιθανότατα σε τρία χρόνια

Όλο και πιο πιθανή φαντάζει η παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος 25.000 $ της Tesla νωρίτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Όπως είναι γνωστό, τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, την Ημέρα Μπαταρίας της Tesla, ο Elon Musk είπε ότι η εταιρεία θα παράγει όχημα 25.000 δολ., πιθανότατα σε τρία χρόνια.

«Η Tesla θα κατασκευάσει ένα συναρπαστικό ηλεκτρικό όχημα 25.000 $ που είναι επίσης πλήρως αυτόνομο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.


O
ι νέες εκτιμήσεις

Φίλοι της εταιρείας σχολιάσαν στο twitter ότι κυκλοφορούν κινέζικα έγγραφα, σχετικά με διάθεσης του Model 25k στην αγορά της Κίνας το 2022.

Σύμφωνα με την Tesla Facts, «η εισαγωγή αυτού του οχήματος της Tesla στην αγορά της Ευρώπης, θα μπορούσε να χτυπήσει τον ανταγωνισμό με μια πολύ προσιτή τιμή, που θα έφερνε περισσότερα έσοδα στην ίδια την εταιρεία».

Παράλληλα, η Tesla μόλις άρχισε να λαμβάνει παραγγελίες για το Model Y στην Κίνα σε χαμηλότερη από την αναμενόμενη τιμή.

322.jpg


Οι πράξεις

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέσα στο 2020 και συγκεκριμένα 509.737 οχήματα λίγο πριν κλείσει η περσινή χρονιά. Το 2019 η εταιρεία είχε κατασκευάσει 367.500 αυτοκίνητα.

Τα περισσότερα από αυτά τα μοντέλα ήταν τα προσιτά Model 3 και Model Y ενώ μόλις 54.805 (10.8%) ήταν Model S και Model Y.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο του 2020, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι πως θα «ξεπερνούσε άνετα» τις πωλήσεις μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων, πριν βέβαια προκληθούν οι ζημιές του COVID-19.

Για μόλις 450 αυτοκίνητα όμως δεν κατάφερε να τον πετύχει καθώς στη χρονιά που πέρασε πούλησε 499.550 αυτοκίνητα, αριθμός πάντως που αποτελεί νέο ρεκόρ για την εταιρεία.

Η Tesla παρέδωσε 180.570 οχήματα τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους, έχοντας αυξήσει την παραγωγή της για να καλύψει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση. Ο Musk έγραψε στο Twitter ότι είναι «περήφανος για την ομάδα της Tesla που πέτυχε αυτό το σημαντικό ορόσημο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης