Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Άμεση αντίδραση της Gazprom μετά την διακοπή ροής στον αγωγό φυσικού αερίου Yamal

Άμεση αντίδραση της Gazprom μετά την διακοπή ροής στον αγωγό φυσικού αερίου Yamal
Η Πολωνία ανέστειλε τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου από τη Γερμανία μέσω του αγωγού Yamal - Europe καταγγέλλοντας χαμηλή ποιότητα του προϊόντος.
Η Gazprom Export ανέλαβε μέτρα για την αποκατάσταση του προβλήματος στην ποιότητα του φυσικού αερίου, που παρέχεται στον αγωγό φυσικού αερίου Yamal - Europe, μετά την διακοπή της ροής που επέβαλε η Πολωνία χθες 21 Ιουνίου 2017 καταγγέλλοντας το πρόβλημα, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του διαχειριστή μεταφοράς φυσικού αερίου της Πολωνίας, Τόμας Πετρασένσκι, η χώρα ανέστειλε την αντίστροφη ροή ρωσικού φυσικού αερίου από τη Γερμανία στον αγωγό Yamal-Europe, επειδή το φυσικό αέριο δεν πληροί τις ποιοτικές παραμέτρους, που καθορίζονται στο εγχειρίδιο λειτουργίας και συντήρησης του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου.
Η απόφαση διακοπής της ροής φυσικού αερίου στην Πολωνία μέσω του αγωγού Yamal – Europe θα ισχύσει μέχρι τις 06:00 το πρωί τοπική ώρα της 23ης Ιουνίου, εφόσον η ποιότητα του φυσικού αερίου βελτιωθεί, σύμφωνα με τον διαχειριστή μεταφοράς φυσικού αερίου της χώρας.
Η διαμετακόμιση ωστόσο φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού πραγματοποιείται κανονικά.
Στην ανακοίνωσή της η Gazprom Export κάνει λόγο για «ένα βραχυπρόθεσμο τεχνικό πρόβλημα με την ποιότητα του φυσικού αερίου που μεταφέρεται μέσω του αγωγού Yamal-Europe».
Αναφέρει δε, ότι οι τεχνικοί των εμπλεκόμενων εταιρειών του Ομίλου Gazprom «λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ταχεία επίλυση αυτού του ζητήματος και την παράδοση κατάλληλου φυσικού αερίου», διαβεβαιώνοντας ότι «η κατάσταση αυτή δεν θα επηρεάσει την ικανότητα της Gazprom Export να ανταποκριθεί στις απειτήσεις των ευρωπαίων πελατών μας και στην ασφάλεια εφοδιασμού της Ευρώπης».
Ο αγωγός φυσικού αερίου Yamal-Europe εκτείνεται από τη Δυτική Σιβηρία της Ρωσίας, στη Λευκορωσία, την Πολωνίας και την Γερμανία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης