Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε άνοδο ο χρυσός - Η κάμψη των τιμών του πετρελαίου αυξάνει τη ζήτηση

tags :
Σε άνοδο ο χρυσός - Η κάμψη των τιμών του πετρελαίου αυξάνει τη ζήτηση
Στις 22:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1250,20 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,35%
Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν σήμερα Πέμπτη 22/6/2017, καθώς η  μείωση του κινδύνου λόγω των ασθενέστερων τιμών του πετρελαίου οδήγησε σε ζήτηση για το μέταλλο, με ένα πιο ήπιο δολάριο .
Ο  χρυσός  στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,17% στα $ 1,248,18 ανά ουγγιά και κατά 0,3% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση καταγράφοντας την  μεγαλύτερη μεταβολή κατά την διάρκειας της συνεδρίασης από τις 6 Ιουνίου.
Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 3,60 δολάρια, στα 1,249,40 δολάρια.
Στις 22:05 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1250,20 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,35%
Το βράδυ της Πέμπτης ο δείκτης δολαρίου σημείωνε οριακή ενίσχυση 0,06%.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης  (21/6) συνεδρίασης , το δολάριο άρχισε σταδιακά να χάνει τη δυναμική του, παρά την απροσδόκητη άνοδο που καταγράφηκε στις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2017, με την πλευρά της Federal Reserve να στέλνει πλέον περισσότερο μεικτά σήματα σχετικά με την νομισματική πολιτική της.
Μέσω δηλώσεών του, ο πρόεδρος της New York Fed επιχείρησε να υποβαθμίσει την πρόσφατη επιβράδυνση του αμερικανικού πληθωρισμού, τονίζοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε παύση στη διαδικασία αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνη, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος της Chicago Fed συνέστησε προσοχή για τη συνέχεια του έτους, εκτιμώντας ότι το σενάριο μίας περισσότερο σταδιακής αύξησης επιτοκίων είναι ιδαίτερα εύστοχο.
Το πετρέλαιο κινήθηκε  χαμηλότερα την Πέμπτη μετά την αποκόμιση κερδών νωρίτερα στη συνεδρίαση, καθώς οι έμποροι φαίνονται έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα χαμηλά για τις τιμές αργού με τις ανησυχίες που εξακολουθούν να υφίστανται.
"Η ανεξέλεγκτη υποχώρηση των  τιμών πετρελαίου στις προθεσμιακές αγορές μπορεί να οδηγήσει ορισμένους traders να «πιέσουν το κουμπί αποστροφής κινδύνου» και να αγοράζουν χρυσό", δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς στην OANDA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης