Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αγορά ισχύος από αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ

Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη αγορά ισχύος από αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ
Οι συνολικές επενδύσεις σε αιολική ενέργεια της Microsoft στις ΗΠΑ ξεπερνούν σε ισχύ τα 500 MW.
Η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αγορά αιολικής ενέργειας ισχύος 237 MW στις ΗΠΑ με την υπογραφή δύο συμφωνιών με την Black Hills Energy.
Με τις δύο αυτές συμφωνίες οι συνολικές επενδύσεις σε αιολική ενέργεια της Microsoft στις ΗΠΑ ξεπερνούν σε ισχύ τα 500 MW.
Η Microsoft έχει μια μακροπρόθεσμη σύμβαση με την Black Hills Corp., θυγατρική της Black Hills Energy, προκειμένου να της προμηθεύει 59 MW Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας από τα αιολικά έργα Happy Jack και Silver Sage.
Επιπλέον, ο τεχνολογικός κολοσσός έχει συνάψει σύμβαση με την εταιρεία διαχείρισης κινδύνου, Allianz Risk Transfer (ART), για να καθορίσει μακροπρόθεσμα το κόστος της ενέργειας από το νέο αιολικό πάρκο ισχύος 178 MW Bloom Wind στο Κάνσας.
Προηγουμένως, η Microsoft υπέγραψε δύο συμφωνίες για το ισχύος 175 MW αιολικό πάρκο Pilot Hill στο Ιλλινόις και το ισχύος 110 MW αιολικό πάρκο Keechi στο Τέξας.
Ο πρόεδρος και επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Microsoft, Brad Smith, ανέφερε στην ανακοίνωση, ότι οι συμφωνίες αυτές αποτελούν πρόοδο ως προς τον στόχο της βελτίωσης του ενεργειακού μίγματος στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας στις ΗΠΑ.
Τον περασμένο Μάρτιο η Microsoft υπέγραψε επίσης συμφωνία με την Κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια και την Dominion Energy Inc. προκειμένου να προμηθεύσει με 20 MW ηλιακής ενέργειας το δίκτυο της στη Βιρτζίνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης