Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Α. Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ): Επιφυλάξεις για τις παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Α. Κοντολέων (ΕΒΙΚΕΝ): Επιφυλάξεις για τις παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
Ο κ. Κοντολέων μίλησε για αλλαγή του τοπίου της αγοράς και διατύπωσε την επιφύλαξη του για το εάν η αγορά που θα προκύψει θα είναι ανταγωνιστική
Επιφυλακτικός για το κατά πόσο οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στο Μνημόνιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και συγκεκριμένα η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θα διαμορφώσουν μια ανταγωνιστική αγορά σε επίπεδο τιμών εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος της ΕΒΙΚΕΝ Αντώνης Κοντολέων σε παρέμβαση του στο συνέδριο του Economist στο πλαίσιο του ενεργειακού πάνελ.
Ο κ. Κοντολέων μίλησε για αλλαγή του τοπίου της αγοράς και διατύπωσε την επιφύλαξη του για το εάν η αγορά που θα προκύψει θα είναι ανταγωνιστική, ενώ αντίθετα όπως είπε διαβλέπει τον κίνδυνο πως θα πληγεί η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και προφανώς της ελληνικής οικονομίας.  
Όπως είπε η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Energy) στο πλαίσιο του Energy Union  εκφράζεται από το clean energy package  που πολύ σύντομα θα τροποποιήσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο (οδηγία), με υποχρεωτική εφαρμογή για όλα τα κράτη μέλη.
Σε αυτό το πακέτο αναδεικνύεται κεντρικός ρόλος στον καταναλωτή και ιδιαίτερα στο flexible demand.
Αναφορικά με την επισήμανση ότι οι μηχανισμοί επάρκειας ισχύος αναγνωρίζονται πλέον από τη DG comp, συμπλήρωσε ότι η DG comp έχει καθορίσει πολύ αυστηρό πλαίσιο έγκρισης , το οποίο προβλέπει ότι πριν την έγκριση η Επιτροπή ελέγχει εάν τα κράτη μέλη
Έχουν προηγουμένως υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά, οι οποίες μπορεί να λύνουν το πρόβλημα
Έχουν εξασφαλίσει ισότιμη συμμετοχή του demand response στον μηχανισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης