Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνεργασία Engie-Carrefour για την χρήση βιομεθανίου στα φορτηγά μεταφορών στη Γαλλία

Συνεργασία Engie-Carrefour για την χρήση βιομεθανίου στα φορτηγά μεταφορών στη Γαλλία
Στο πλαίσιο της εταιρικής σχέσης, ένας στόλος 200 φορτηγών της Carrefour θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το βιομεθάνιο μέχρι τα τέλη του 2017.
Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Carrefour και ο ενεργειακός κολοσσός Engie εγκαινίασαν έναν δημόσιο πρατήριο αερίου στην περιοχή του Παρισιού για την ανάπτυξη του βιομεθανίου (Bio-CNG) ως καυσίμου στον τομέα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, όπως ανακοίνωσε η Engie.
«Μέχρι τα τέλη του 2017 ένας στόλος 200 φορτηγών της Carrefour θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το βιομεθάνιο, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 75% και τη μείωση της ρύπανσης από σωματίδια», ανέφερε η εταιρεία.
Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στο άνοιγμα μέχρι το τέλος του 2017 εννέα πρατηρίων καυσίμων, που θα εξυπηρετούν τα 200 φορτηγά της γαλλικής αλυσίδας σουπερμάρκετ να τροφοδοτούν 250 αστικά καταστήματα στο Παρίσι, τη Μασσαλία, τη Λυών, το Μπορντό και τη Λιλ.
Ο σταθμός La Courneuve είναι ο πρώτος που εγκαινιάστηκε.
«Η επιλογή του βιομεθανίου αποτελεί μέρος της φιλόδοξης πολιτικής μεταφορών της Carrefour, η οποία στοχεύει έως το 2025 να επιτύχει μείωση κατά 30% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε σύγκριση με το 2010», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Engie.
Η εταιρεία υπογραμμίζει, ότι τα φορτηγά που χρησιμοποιούν αυτό το βιοκαύσιμο, έχουν επιδείξει άριστες περιβαλλοντικές επιδόσεις με 75% μείωση των εκπομπών CO2, χωρίς ρύπανση των σωματιδίων και μείωση του θορύβου κατά 50%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης