Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η Standard and Poor's ενδεχομένως θα αναβαθμίσει σήμερα (21/7) σε Β από Β- την Ελλάδα ή το outlook

Η Standard and Poor's ενδεχομένως θα αναβαθμίσει σήμερα (21/7) σε Β από Β- την Ελλάδα ή το outlook
Εάν τελικά υπάρξει αναβάθμιση, τότε η Ελλάδα ίσως πετύχει καλύτερο επιτόκιο για το νέο 5ετές ομόλογο
Πιθανό - περίπου κατά 40% - αλλά όχι οριστικό είναι το ενδεχόμενο ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης Standard and Poor's να αναβαθμίσει κατά 1 κλίμακα την Ελλάδα σε Β από Β- σήμερα 21 Ιουλίου 2017.
Πάντως πιο πιθανό σενάριο είναι να αναβαθμιστεί σε θετικό το outlook οι προοπτικές της οικονομίας από ουδέτερες που είναι την τρέχουσα περίοδο.
Εάν η Standard and Poor's αναβαθμίσει την Ελλάδα σε Β από Β- δηλαδή 1 κλίμακα τότε στις 24 ή 25 Ιουλίου που θα ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ομόλογο...η Ελλάδα να επιτύχει καλύτερο επιτόκιο. 
Η Standard and Poor's βαθμολογεί την Ελλάδα με την υψηλότερη κλίμακα και ως εκ τούτου η ΕΚΤ και οι αγορές λαμβάνουν υπόψη αυτή την βαθμολογία στις αναλύσεις τους ή σε άλλα θεσμικά θέματα.
Εάν η Standard and Poor's δεν αναβαθμίσει την Ελλάδα και επικεντρωθεί μόνο στο outlook δηλαδή τις προοπτικές της οικονομίας τότε η βοήθεια από την Standard and Poor's θα είναι ανεπαρκής προς την Ελλάδα στην προσπάθεια να βελτιωθεί το επιτόκιο στο νέο 5ετές ελληνικό ομόλογο.
Η Ελλάδα θα απέχει 5 βαθμίδες έως ότου φθάσει στην κατηγορία investment grade…εκεί που είναι σήμερα η Πορτογαλία και η Κύπρος.
Η κατηγορία investment grade δηλαδή επενδυτικός βαθμός είναι από την κλίμακα ΒΒΒ- και υψηλότερα.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης