Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στον Πρίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στον Πρίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Τόνισε ότι «η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».
Τις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στον Πρίνο επισκέφθηκε σήμερα (26/7) το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού σημείωσε, ότι η περιοχή «συνεισφέρει στην ασφάλεια της ενεργειακής τοποθεσίας της χώρας», τόνισε ότι «η χώρα έχει υποχρέωση να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον».
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «εδώ και παραπάνω από 30 χρόνια ο Πρίνος παράγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, συνεισφέροντας στην ασφάλεια της ενεργειακής τοποθεσίας της χώρας.
Προσφέροντας πολλές ποιοτικές θέσεις απασχόλησης και συνεισφέροντας βέβαια στην εθνική οικονομία.
Η χώρα έχει μία υποχρέωση: Να εκμεταλλευθεί συνολικά τον ορυκτό πλούτο της, με ασφάλεια και με απόλυτο σεβασμό στις περιβαλλοντικές οδηγίες και στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως έχει συμβεί σε αυτή την περιοχή, εδώ και πολλές δεκαετίες».
Υπογράμμισε ακόμη, ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός, ότι γίνεται εξόρυξη και παραγωγή πετρελαίου σε μία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα έχει και τουριστική ανάπτυξη.
Αποδεικνύοντας ότι, όταν υπάρχει η απαραίτητη εταιρική  υπευθυνότητα και όταν γίνονται σεβαστοί όλοι οι κανόνες, οι δύο αυτές δράσεις μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά».
Απέδωσε δε τα εύσημα στην Energean Oil & Gas λέγοντας ότι «θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες επενδύουν σημαντικά ποσά στην εξόρυξη και στην παραγωγή υδρογονανθράκων, ταυτόχρονα εξάγουν την τεχνογνωσία στο εξωτερικό, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος είναι τόσο σημαντικός».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης