Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ανησυχία της Μόσχας για τα έργα Nord Stream-2 και Turkish Stream εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων

Ανησυχία της Μόσχας για τα έργα Nord Stream-2 και Turkish Stream εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων
"Τέτοιες προβλέψεις,αποτελούν απειλή για την υλοποίηση έργων όπως τα Nord Stream-2 και Turkish stream, η ρωσική πλευρά ανησυχεί πραγματικά"
Ο αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την υλοποίηση των ενεργειακών έργων Nord Stream-2 και Turkish Stream, τα οποία κυρίως ανησυχούν  τη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού TASS.
"Στην πραγματικότητα, ο νέος νόμος συνεπάγεται κωδικοποίηση όσων έχουν ήδη εγκριθεί", ανέφερε η πηγή.
Η πηγή διευκρίνισε ότι "η κωδικοποίηση σημαίνει ότι χορηγείται το καθεστώς του νόμου στις κυρώσεις, έτσι ώστε ο Αμερικανός Πρόεδρος να μην έχει πλέον την εξουσία να τις καταργήσει".
Η πηγή επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το κείμενο του νόμου περιέχει τη φράση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να αντιταχθεί στο σχέδιο Nord Stream-2, θα πρέπει να προωθήσει τους αμερικανούς παραγωγούς ενέργειας στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές και να συμβάλει στη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της Ουκρανίας και τις χώρες της ΕΕ.
"Τέτοιες προβλέψεις, βέβαια, αποτελούν απειλή για την υλοποίηση έργων όπως τα Nord Stream-2 και Turkish stream", η ρωσική πλευρά ανησυχεί πραγματικά", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.
"Επιπλέον, αυτό γίνεται για την βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας και του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη, αλλά η πραγματικότητα είναι αντίστροφη", ανέφερε η πηγή, αφού "η κατασκευή μιας νέας υποδομής φυσικού αερίου μειώνει σημαντικά τους κινδύνους που συνδέονται με τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας."
"Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν αμερικανικές εταιρείες που επιθυμούν να εισέλθουν στο σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας και στην πραγματικότητα βρίσκονται μεταξύ του προμηθευτή, η οποία είναι η Ρωσία, και του καταναλωτή - των χωρών της Δυτικής Ευρώπης.
"Σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από οικονομικά οφέλη, οι ΗΠΑ θα είχαν επιπλέον μοχλούς επιρροής ", ανέφερε ο εμπειρογνώμονας.
"Αυτός είναι προστατευτισμός όχι μόνο στην επικράτειά του, αλλά προστατευτισμός που έχει διασυνοριακές επιπτώσεις", δήλωσε ο εμπειρογνώμονας, προσθέτοντας ότι "ο αμερικανικός νόμος περιέχει αναμφισβήτητο προστατευτισμό, ο οποίος αφορά την ανάπτυξη των αγωγών μεταφοράς και κυρώσεις που αφορούν τις μεταφορές μέσω αγωγών".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης