Τελευταία Νέα
Commodities

Πτώση 0,14% του χρυσού μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας στα 1.266,68 δολ. η ουγγιά

tags :
Πτώση 0,14% του χρυσού μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας στα 1.266,68 δολ. η ουγγιά
Οι διάφορες γεωπολιτικές αστάθειες παγκοσμίως εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο.
Πτωτικά κινείται σήμερα Δευτέρα (31/7) ο χρυσός, μετά την άνοδο που κατέγραψε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, δεχόμενος πιέσεις από την εξασθένηση του επιχειρηματικού κλίματος στην Κίνα, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 11:10 π.μ. ο χρυσός υποχωρεί κατά -0,14% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.266,68 δολ. ανά ουγγιά, αφού προηγούμενως είχε ενισχυθεί κατά +1,08% την περασμένη εβδομάδα.
Σε ότι αφορά το επιχειρηματικό κλίμα στην Κίνα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 54,5 μονάδες, έναντι 54,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι νέες παραγγελίες του τομέα υποχώρησαν στις 51,1 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον Ιούνιο του 2017.
Ωστόσο, οι γεωπολιτικές αστάθειες σε Βόρεια Κορέα και Βενεζουέλα εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη προς το πολύτιμο μέταλλο, διατηρώντας το κοντά σε υψηλά αρκετών εβδομάδων.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, το οποίο συνήθως αποτελεί αντίμετρο για τον χρυσό, εξακολουθεί να παραμένει υποτονικό, καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν ποικίλες κρίσεις τόσο στο εσωτερικό τους, όσο και με αρκετές χώρες παγκοσμίως.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης