Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λαβρόφ: "O Τίλλερσον με ρώτησε για τα ρωσικά αντίμετρα έναντι των αμερικανικών κυρώσεων"

Λαβρόφ:
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, δήλωσε εξάλλου ότι αισθάνθηκε την ετοιμότητα της αμερικανικής πλευράς, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ρωσία
upd Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλλερσον συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή στη Μανίλα, στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας ASEAN.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Λαβρόφ και ο Τίλερσον συναντώνται μετά την επιβολή του νέου γύρου αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είχε μία μακρά συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, ο Αμερικανός ομόλογός του, τον ρώτησε σχετικά με τα ρωσικά αντίμετρα έναντι των νέων αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ συζήτησαν την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στην καταπολέμηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, αλλά και την επίλυση του προβλήματος με την Βόρεια Κορέα.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι αισθάνθηκε την ετοιμότητα της αμερικανικής πλευράς, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την Ρωσία.
Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ θέσπισε μια νέα δέσμη κυρώσεων για τη Βόρεια Κορέα, το Ιράν και τη Ρωσία.
Οι κυρώσεις για την εικαζόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 στοχεύουν στους αμυντικούς και οικονομικούς τομείς της χώρας και περιορίζουν τις συναλλαγές με ρωσικές τράπεζες και ενεργειακές εταιρείες.
Ο νόμος περιορίζει επίσης την δυνατότητα  του αμερικανικού προέδρου να απαλύνει τις κυρώσεις για τη Ρωσία, απαιτώντας την έγκριση του Κογκρέσου για άρση οποιωνδήποτε περιορισμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης