Ενέργεια

Πιθανή παράταση του market test για τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

tags :
Πιθανή παράταση του market test για τον Ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου
Η τρέχουσα προθεσμία λήγει στο τέλος Νοεμβρίου 
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο νέας παράτασης στην προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη δέσμευση χωρητικότητας στο ελληνο-βουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB, που λήγει στο τέλος Νοεμβρίου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από νέους υποψηφίους, πέραν των εννέα που είχαν λάβει μέρος στη πρώτη φάση του market test με αποτέλεσμα να εξετάζεται νέα παράταση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που χειρίζονται το θέμα. 
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία αναβολή είχε δοθεί στις 31 Οκτωβρίου. 
Κύκλοι που σχετίζονται με το έργο δηλώνουν την πεποίθησή τους ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί και ότι οι διαδοχικές παρατάσεις δεν επηρεάζουν το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης – ως το τέλος του 2019. 
Στην όλη υπόθεση σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πολιτικές εξελίξεις στη Βουλγαρία με τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας να επιδιώκει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός της θητείας της. 
Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός IGB, ο οποίος αποτελεί την πύλη εισόδου του αερίου στον λεγόμενο «Kάθετο Διάδρομο», το σχέδιο της ΕΕ για τη διασύνδεση των συστημάτων αερίου της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας ενδεχομένως της Ουγγαρίας, της Ουκρανίας και των χωρών της Βαλτικής, είναι έργο που συνδέεται άμεσα με την προοπτική κατασκευής του πλωτού τερματικού υγροποιημένου αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης