Διεθνή

Λαβρόφ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σύρραξης στη Β. Κορέα - Οι ΗΠΑ να κάνουν βήμα αποκλιμάκωσης

Λαβρόφ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος σύρραξης στη Β. Κορέα - Οι ΗΠΑ να κάνουν βήμα αποκλιμάκωσης
"Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη" πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει μια στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός.
Eπεσήμανε δε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ.
"Η πλευρά που είναι ισχυρότερη και εξυπνότερη" πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης, τόνισε ο Λαβρόφ σε ομιλία που εκφώνησε σε φόρουμ Ρώσων φοιτητών και μεταδόθηκε απευθείας από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας ενθάρρυνε την Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσιγκτον να προσυπογράψουν το σχέδιο που έχουν εκπονήσει από κοινού η Ρωσία και η Κίνα και το οποίο προβλέπει η Βόρεια Κορέα να αναστείλει τις δοκιμές πυραύλων και οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα να επιβάλουν μορατόριουμ στις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις τους.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης