Επιχειρήσεις

Gazprom: Δεν αλλάζει η στρατηγική για τα έργα από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

tags :
Gazprom: Δεν αλλάζει η στρατηγική για τα έργα από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
Ορισμένες διατάξεις του νόμου περί κυρώσεων που υπέγραψε ο Πρόεδρος Trump στοχεύουν στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας και προβλέπει νέα όρια στις επενδύσεις των ΗΠΑ σε ρωσικές εταιρείες
Η Gazprom ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 14/8/2017 ότι οι νέες κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Μόσχας δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα   να προχωρήσει σε αλλαγές στα βασικά έργα, αν και θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστερήσεις.
Ορισμένες διατάξεις του νόμου περί κυρώσεων που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Trump νωρίτερα αυτό το μήνα στοχεύουν στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, ο οποίος παράγει μεγάλο μέρος του εισοδήματός της, με νέα όρια στις επενδύσεις των ΗΠΑ σε ρωσικές εταιρείες.
Τον περασμένο μήνα, η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι οι κυρώσεις ενδέχεται να καθυστερήσουν κάποια έργα αερίου, συμπεριλαμβανομένων των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 2, του αγωγού φυσικού αερίου στην Τουρκία και των έργων ανοικτής θάλασσας ή σχιστολιθικού βυθού.
"Προς το παρόν οι κυρώσεις δεν αποτελούν αιτία αλλαγής της στρατηγικής κατεύθυνσης των επιχειρήσεων ή προσαρμογής του καταλόγου βασικών έργων της Gazprom", δήλωσε η κρατική εταιρεία.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης