Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση του λιμανιού στους Νέους Επιβάτες Θερμαϊκού

Ολοκληρώθηκε η εκβάθυνση του λιμανιού στους Νέους Επιβάτες Θερμαϊκού
Απομακρύνθηκαν συνολικά 35.000 κυβικά άμμου και πλέον τα πλοία μπορούν να δένουν στη μαρίνα του Μπαξέ
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού στους Νέους Επιβάτες, προϋπολογισμού 280.000 ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θερμαϊκού.
«Το κόστος των εργασιών καλύφθηκε αποκλειστικά από ίδιους πόρους του Δήμου Θερμαϊκού και το λιμάνι των Ν. Επιβατών αποδόθηκε ασφαλές για ελλιμενισμό στους καπετάνιους και καραβοκύρηδες» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Τα καραβάκια πλέον μπορούν να διανυκτερεύουν και να ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από τον δήμο».
Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ απομακρύνθηκαν συνολικά 35.000 κυβικά άμμου και πλέον τα πλοία μπορούν να δένουν στη μαρίνα του Μπαξέ, γεγονός που «έχει σαν αποτέλεσμα την απρόσκοπτη λειτουργία της τουριστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και τον ασφαλή ελλιμενισμό στα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη».
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης σημειώνει πως παρά τα προβλήματα που για λίγες μέρες προκλήθηκαν από τις εργασίες εκβάθυνσης στους επαγγελματίες και κατοίκους, «τα οφέλη είναι πλέον ορατά σε όλους, αφού ο ασφαλής ελλιμενισμός παρέχεται αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του λιμανιού των Ν. Επιβατών, μετά από το αυτονόητο ενδιαφέρον της δημοτικής Αρχής».



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης