Commodities

Στον χρυσό στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών η BlackRock, λόγω...Trump

tags :
Στον χρυσό στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών η BlackRock, λόγω...Trump
Ο αναλυτής δεν συγκρίνει «το ελληνικό δράμα με την τωρινή κατάσταση» στον Λευκό Οίκο...   
Η αβεβαιότητα που έχει περικλύσει την Ουάσινγκτον από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump αποτελεί μία κινητήρια δύναμη για περαιτέρω ενίσχυση του χρυσού, σύμφωνα με τον -αναλυτή της BlackRock, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 2 τρισεκ.- Russ Koesterich, ο οποίος επικαλείται την ιδιότητα του «ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου» που χαρακτηρίζει το πολύτιμο μέταλλο.
Να σημειωθεί ότι ο αναλυτής ωστόσο δεν συγκρίνει «το ελληνικό δράμα με την τωρινή κατάσταση» στον Λευκό Οίκο...
«Ο χρυσός θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά χάρη σε έναν συνδυασμό πολιτικών και οικονομικών γεγονότων», αναφέρει σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, εκτιμώντας ότι η αβεβαιότητα στην αμερικανική πολιτική σκηνή θα αυξηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Την ίδια στιγμή, συνεχίζει, παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση της μεταβλητότητας στις αμερικανικές αγορές, όπως απορρέει και από την ενίσχυση του «δείκτη φόβου» CBOE VIX, που λαμβάνει υπόψη του τις τοποθετήσεις option στον S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.
Βέβαια, δεν μπορεί να παραλειφθεί το ανοικτό μέτωπο της Βόρειας Κορέας ή το χάος που επικρατεί στη Βενεζουέλα.
Από οικονομικής πλευράς, υπογραμμίζει ο αναλυτής, τα πραγματικά επιτόκια παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα παρά τις προσπάθειες νομισματικής σύσφιξης, γεγονός που λειτουργεί επίσης θετικά για τον χρυσό, καθώς αποθαρρύνονται οι επενδύσεις με βάση το αμερικανικό δολάριο.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης