Διεθνή

Η αντίδραση των αγορών στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα - Αλλάζουν στρατηγική οι επενδυτές

Η αντίδραση των αγορών στη δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα - Αλλάζουν στρατηγική οι επενδυτές
Σε αναθεώρηση της στρατηγικής τους έχουν αρχίσει να προχωρούν οι επενδυτές μετά την έκρηξη σε πεδίο δοκιμών πυρηνικών όπλων στη Βόρεια Κορέα.
Στο πλαίσιο οι χρηματοοικονομικές αγορές καταγράφουν μια μέτρα πτήση μακριά από το ρίσκο, καθώς οι επενδυτές αμφισβητούν -σύμφωνα με το Bloomberg- το πόσο συνετό είναι να κατέχουν μετοχές κοντά στα υψηλά του έτους.
Αυτό άλλωστε είναι το ερώτημα που έχει κυριεύσει την αγορά μετά τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα που αύξησαν και τις εντάσεις μεταξύ της χώρας και την κυβέρνησης του Donald Trump.
Οι παράγοντες της αγοράς απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κοινή άποψη ως προς τον τόπο ενσωμάτωσης των κινδύνων που προκύπτουν από τη Βόρεια Κορέα.
Τα λιγότερο ριψοκίνδυνα assets επωφελούνται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, όπως συνέβη στο παρελθόν.
Ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 1%, διαπραγματευόμενος στα υψηλότερα επίπεδα μετά τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ το γιεν ενισχύθηκε κατά 0,9%.
Ωστόσο, τα αμερικανικά ομόλογα δεν διαπραγματεύονταν λόγω της αργίας της Ημέρας Εργασίας, γι' αυτό δεν επωφελήθηκαν από τη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων, ενώ τα futures του S&P 500 υποχώρησαν κατά 0,3% στις ασιατικές αγορές.
Τα 10ετή κρατικά ομόλογα της Νότιας Κορέας υποχώρησαν, στέλνοντας τις αποδόσεις υψηλότερα.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης