Commodities

Υψηλό έτους για το χρυσό καθώς αυξάνεται η ένταση στη Βόρεια Κορέα – Στα 1339 δολάρια η ουγγιά

Υψηλό έτους για το χρυσό καθώς αυξάνεται η ένταση στη Βόρεια Κορέα – Στα 1339 δολάρια η ουγγιά
Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν τη Δευτέρα στο ανώτατο όριό τους σε σχεδόν ένα χρόνο, καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία
Σε υψηλό έτους σκαρφάλωσαν οι  τιμές του χρυσού αυξήθηκαν τη Δευτέρα 4/9 καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, εν μέσω ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εκτοξεύσει περισσότερους πυραύλους μετά την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή.
Περί στις 3:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1339 δολάρια η ουγγιά
Το ασθενέστερο δολάριο ενίσχυσε επίσης το χρυσό, ο οποίος είναι πιθανό να συνεχίσει να συσπειρώνεται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Tom Kendall, επικεφαλή της στρατηγικής για τα πολύτιμα μέταλλα στην ICBC Standard Bank.
"Έχουμε τη γεωπολιτική και επίσης ένα αρκετά ευνοϊκό περιβάλλον επιτοκίων. Δεν υπάρχει ακόμα τίποτα απειλητικό από την Fed ", δήλωσε.
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,9% στα 1,336 δολάρια η ουγγιά στις 0915 GMT, αφού προηγουμένως έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους στα $ 1,339.47.
Τα συμβόλαια χρυσού στις  ΗΠΑ για την παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 0,8% στα $ 1,341,30 η ουγγιά.
Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είχε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την ανάπτυξη αεροσκαφών και στρατηγικών βομβαρδισμών στην κορεατική χερσόνησο μετά από τις ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να εκτοξεύσει περισσότερους πυραύλους.
Ο επόμενος τεχνικός στόχος για το χρυσό στην spot αγορά ήταν περίπου $ 1.375, μετά την περυσινή ψηφοφορία Brexit, πρόσθεσε ο Kendall.
Το γιεν Ιαπωνίας και τα κρατικά ομόλογα επίσης ενισχύθηκαν τη Δευτέρα, καθώς η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας προκάλεσε μετακίνηση των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια, ενώ οι αγορές μετοχών υποχώρησαν.
Σε ανοδική τροχιά κινούνται και τα βιομηχανικά μέταλλα με το αλουμίνιο να βρίσκεται στα 2.117 δολ/τόνο, ο χαλκός να διαπραγματεύεται στα 6.898 δολ και το νικέλιο στα 12.380 δολ.
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης