Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο εκκένωσης της Νότιας Κορέας ετοιμάζει οι Ιαπωνία - Σχεδόν 60 χιλ. Ιάπωνες ζουν στην κορεατική χερσόνησο

Σχέδιο εκκένωσης της Νότιας Κορέας ετοιμάζει οι Ιαπωνία - Σχεδόν 60 χιλ. Ιάπωνες ζουν στην κορεατική χερσόνησο
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 38.000 Ιάπωνες στη Νότια Κορέα, καθώς και άλλοι 19.000 περίπου τουρίστες και άλλοι ταξιδιώτες
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που μια σχεδόν πανικοβλημένη Ιαπωνία έχει πλησιάσει στα άκρα όταν πρόκειται για τη Βόρεια Κορέα...
Όπως πληροφόρησε η ιαπωνική κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή η προετοιμασία για "έκτακτη ανάγκη".
Αυτή περιλαμβάνει σχέδιο εκκένωσης των Ιαπώνων που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.
Ένας τέτοιος βαθμός κλιμάκωσης είχε αυξηθεί και τον Απρίλιο, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τις ΗΠΑ να προχωρήσουν εκ των προτέρων σε διαβουλεύσεις εάν πρόκειται να ξεκινήσουν στρατιωτικές ενέργειες κατά της Βόρειας Κορέας.
"Υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω προκλήσεων", δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe σε συνάντηση της Δευτέρας με τους βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού.
«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας», πρόσθεσε.
Σε απάντηση στην έκτη πυρηνική δοκιμασία της Βόρειας Κορέας, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ επιδιώκουν ειρηνική επίλυση με την αύξηση της οικονομικής πίεσης μέσω εμπάργκο πετρελαίου και άλλων μέτρων, ενώ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κάλεσε επίσης σε έναν αποκλεισμό συναλλάγματος.
Και όμως, αυτό που έχει τρομάξει το Τόκιο είναι ότι την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας James Mattis είπε επίσης ότι οποιαδήποτε απειλή για τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους τους «θα προκαλέσουν μια μαζική στρατιωτική απάντηση - μια απάντηση τόσο αποτελεσματική όσο και συντριπτική».
Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες Ιάπωνες ενδέχεται να βρεθούν σύντομα σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν περίπου 38.000 Ιάπωνες στη Νότια Κορέα, καθώς και άλλοι 19.000 περίπου τουρίστες και άλλοι ταξιδιώτες.
"Εάν οι Η.Π.Α. αποφάσισαν μια στρατιωτική κίνηση εναντίον του Βορρά, η ιαπωνική κυβέρνηση θα ξεκινούσε από μόνη της να εκκενωθεί η περιοχή, ανεξάρτητα από το αν τα αμερικανικά σχέδια είναι δημόσια", ανέφερε μια ιαπωνική πηγή.



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης