Επιχειρήσεις

Ενδιαφέρον για συμμετοχή σε νέα ενεργειακά έργα στα Βαλκάνια από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων

Ενδιαφέρον για συμμετοχή σε νέα ενεργειακά έργα στα Βαλκάνια από τον όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων
Επιδίωξη του ομίλου είναι να διευρύνει περαιτέρω τις εξαγωγές του προς τις γειτονικές χώρες
Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων σε ενεργειακά project που αφορούν την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Την προοπτική αυτή επιβεβαίωσε μάλιστα σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του 1ου Oil & Gas Forum που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης.
«Ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιούλης, «θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στα ενεργειακά δρώμενα της περιοχής και θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε εξέλιξη, είτε αφορά πετρέλαιο, είτε φυσικό αέριο, είτε οτιδήποτε άλλο».
Παράλληλα εξέφρασε τη βούληση του ομίλου να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες για να επιστρέψει η Ελλάδα σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης και να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο στρατηγικής σημασίας για τη Ν.Α. Ευρώπη.
Όπως είπε ο κ. Στεργιούλης «η γεωγραφικά ακριτική Αλεξανδρούπολη, βρίσκεται στο κέντρο σημαντικών ενεργειακών εξελίξεων και αποτελεί πύλη, ευρωπαϊκή και ενεργειακή, στην οποία διασταυρώνονται ενεργειακά προϊόντα που προέρχονται από διαφορετικά σημεία μέρη της γης».

Εξαγωγές σε Βουλγαρία και Σερβία

Υπενθύμισε μάλιστα ότι τα ΕΛΠΕ έχουν ενεργή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη αφού πριν από ενάμιση χρόνο αποφάσισαν και επαναλειτούργησαν αποθηκευτικές εγκαταστάσεις δυναμικότητας 11 χιλιάδων κ.μ. που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.
Μέσω των εγκαταστάσεων αυτών τα ΕΛΠΕ πραγματοποιούν πλέον εξαγωγές προς τη Σερβία και τη Βουλγαρία ενώ τροφοδοτούν και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Μάλιστα προς τη Βουλγαρία οι εξαγωγές φθάνουν τα 50 χιλιάδες κ.μ. σε ετήσια βάση.
Όπως τόνισε ο κ. Στεργιούλης στόχος του ομίλου είναι να διευρύνει τις εξαγωγές του προς γειτονικές χώρες, ενώ διαπίστωσε ότι αυτή είναι και η επιθυμία των υπουργών Ενέργειας, τόσο της χώρας μας, όσο και της Βουλγαρίας, αλλά και της Σερβίας που συμμετείχαν στο forum της Αλεξανδρούπολης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης