Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017

ΟΠΕΚ: Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017
Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκαν στα 9,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 10,01 εκατ. βαρέλια τον προηγούμενο μήνα
Πτώση κατέγραψε η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που παρουσίασαν πηγές του Οργανισμού, με τις περισσότερες περικοπές να σημειώνονται στον de facto επικεφαλής του καρτέλ, τη Σαουδική Αραβία.
Ειδικότερα, τα 12 μέλη του Οργανισμού παρήγαγαν συνολικά 30,004 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπου και η συνολική ημερήσια παραγωγή είχε διαμορφωθεί στα 30,113 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας περιορίστηκαν στα 9,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 10,01 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο του 2017, με τη χώρα να αντισταθμίζει την αυξημένη παραγωγή που κατέγραψε το προηγούμενο διάστημα.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αυγούστου δεν περιλαμβάνουν την παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου για περιορισμούς των εξαγωγών.
Αν και ο ΟΠΕΚ έχει ζητήσει και από τις δύο χώρες να περιορίσουν την παραγωγή τους, αυτή αναμένεται για ακόμα ένα μήνα να παραμείνει αυξημένη, συνιστώντας ένα ακόμα «αγκάθι» για την προσπάθεια εξισορρόπησης της αγοράς.

Πηγή:bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης