Ευρώπη

Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα

Το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα
Πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα, που καλεί τα 28 κράτη-μέλη «να σταματήσουν προσωρινά» οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφους 479 υπέρ έναντι 37 κατά ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ να σταματήσουν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία, εξαιτίας της «δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Ωστόσο, θεωρείται μάλλον απίθανο να ανταποκριθούν στο αίτημα οι κυβερνήσεις της ΕΕ.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέρνερ είπε, ότι «οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν υπό τις παρούσες συνθήκες και πρέπει να παγώσουν».
Το «πάγωμα» αφορά για την ώρα μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και καμία άλλη συμφωνία, όπως αυτή για το μεταναστευτικό ή την τελωνειακή ένωση.
Πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα, που καλεί τα 28 κράτη-μέλη «να σταματήσουν προσωρινά» οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα «μέχρι την άρση των δυσανάλογων μέτρων που ελήφθησαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στην Τουρκία».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης