Επιχειρήσεις

ΕΠΑ Αττικής: «Ποντάρει» στο ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψει τις τυχόν απώλειες στην παροχή φυσικού αερίου

ΕΠΑ Αττικής: «Ποντάρει» στο ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψει τις τυχόν απώλειες στην παροχή φυσικού αερίου
Η είσοδος στη λιανική ρεύματος θα στηριχθεί σε πρώτη φάση στο υφιστάμενο πελατολόγιο των 330.000 οικιακών και των 6.500 επαγγελματιών καταναλωτών
Διαβατήριο για την είσοδό της στην αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας διασφάλισε η ΕΠΑ Αττικής.
Χθες 12/9 η ΡΑΕ ενέκρινε την αίτηση για άδεια προμηθευτή ισχύος 400 MW που είχε καταθέσει η εταιρία στο πλαίσιο της στρατηγικής της για δραστηριοποίηση και στον ηλεκτρισμό, βγάζοντας στην αγορά «πακέτα» φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρίας, η είσοδος στη λιανική ρεύματος θα στηριχθεί σε πρώτη φάση στο υφιστάμενο πελατολόγιο των 330.000 οικιακών καταναλωτών και 6.500 επαγγελματιών στο φυσικό αέριο, στους οποίους θα διατεθούν συνδυαστικά «πακέτα» ρεύματος και φυσικού αερίου.  
Η έναρξη της νέας δραστηριότητας της ΕΠΑ Αττικής θα ξεκινήσει από 1/1/2018 που απελευθερώνεται πλήρως και η λιανική αγορά φυσικού αερίου, στην οποία μέχρι σήμερα και για τη γεωγραφική της περιοχή διατηρεί μονοπωλιακή θέση.
Η επέκταση στον ηλεκτρισμό θα υποκαταστήσει τις απώλειες που θα υποστεί στην λιανική αγορά φυσικού αερίου, τομέας όπου προετοιμάζονται για να εισέλθουν αρκετοί νέοι παίκτες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης