Περιβάλλον

Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Σήμερα η συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό
Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει με κάθε τρόπο σήμερα το θέμα
Στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για το Ελληνικό και για την ύπαρξη αρχαιολογικών χώρων, στρέφει την προσοχή της η κυβέρνηση, η οποία έχει διαμηνύσει πως η επένδυση πρέπει να και θα προχωρήσει.
Από την κυβέρνηση εκφράζεται η αισιοδοξία ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ θα υπάρξουν οι αποφάσεις εκείνες που θα ξεμπλοκάρουν και θα βάλουν σε μια ρότα την υλοποίηση της επένδυσης.
Διαφορετικά αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι ότι εάν το ΚΑΣ αναβάλλει για ακόμα μια φορά τη λήψη αποφάσεων, τότε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πάρουν πάνω τους το θέμα, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα θα σημάνει και την παράκαμψη του ΚΑΣ.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΚΑΣ, όπου αναβλήθηκαν οι αποφάσεις, διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου έκαναν λόγο για «σκόπιμες κωλυσιεργίες» ενώ αναφερόταν πως το ΚΑΣ είναι γνωμοδοτικό όργανο και οι αποφάσεις του δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση.
Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή του συνεδρίαση του το ΚΑΣ καλείται να προχωρήσει στην έγκριση ή όχι της κήρυξης - οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης