Ενέργεια

Ενεργειακά deals με την Ρωσία ετοιμάζει η Σαουδική Αραβία

Ενεργειακά deals με την Ρωσία ετοιμάζει η Σαουδική Αραβία
Ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στον σημαντικότερο εργολάβο της Ρωσίας για τη γεώτρηση πετρελαίου, την Eurasia Drilling Co. και την Novatek  PJSC  στο LNG 2 της Αρκτικής
Η Σαουδική Αραβία εξετάζει άνευ προηγουμένου συμφωνίες για την απόκτηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία, ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ των μεγαλύτερων εξαγωγέων ενέργειας στον κόσμο, καθώς ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας προετοιμάζεται να επισκεφθεί τη Μόσχα αργότερα αυτή την εβδομάδα.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει στον σημαντικότερο εργολάβο της Ρωσίας για τη γεώτρηση πετρελαίου, την Eurasia Drilling Co. και την Novatek  PJSC  στο LNG 2 της Αρκτικής, σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg .
Ενώ οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, ορισμένες συμφωνίες-πλαίσια θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του βασιλιά Salman bin Abdulaziz’s, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία παράγουν σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πετρελαίου και προχώρησαν  σε ιστορική συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων προμηθευτών πέρυσι για να μειώσουν την παραγωγή προκειμένου να περιορισθεί η υπερπροσφορά αργού πετρελαίου που είχε οδηγήσει τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.
Οι άμεσες επενδύσεις της Σαουδικής Αραβίας σε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία δείχνουν συνεχή δέσμευση για συνεργασία μεταξύ των δύο ενεργειακών υπερδυνάμεων, καθώς ο βασιλιάς Salman και ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προετοιμάζονται για συνομιλίες που πιθανόν να περιλαμβάνουν εάν θα επεκταθεί η συμφωνία για τα όρια παραγωγής πετρελαίου.
Η προσέγγιση Σαουδικής Αραβίας - Ρωσίας σηματοδοτεί μια αλλαγή πολιτικής μεταξύ δυο ασυνήθιστων εταίρων.
Η Σαουδική Αραβία είναι ιστορικά ένας ισχυρός σύμμαχος των ΗΠΑ, μακροχρόνιος αντίπαλος της Ρωσίας και ο κύριος συνεργάτης στην ανακάλυψη και παραγωγή του ακατέργαστου πετρελαίου του βασιλείου.
 Η πρόσφατη έκρηξη στην παραγωγή σχιστολιθικών πετρωμάτων στην Ουγγαρία αποδείχτηκε μια  κρίσιμη καμπή, με τους Σαουδάραβες και τους Ρώσους να αναγνωρίζουν ένα κοινό ενδιαφέρον για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους στην παγκόσμια αγορά εφοδιασμού και της στενής συνεργασίας τους στη συμφωνία περικοπών.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης