Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για την προμήθεια αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου – Στις ΗΠΑ ο Γ. Στεργιούλης

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για την προμήθεια αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου – Στις ΗΠΑ ο Γ. Στεργιούλης
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας είχε ήδη προγραμματίσει να μεταβεί στις ΗΠΑ για επαφές με αμερικανικές εταιρίες
Οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων στην επίσημη αποστολή που θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στις ΗΠΑ όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικάνο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γρηγόρης Στεργιούλης είχε προγραμματίσει ήδη να μεταβεί στις ΗΠΑ για επαφές με αμερικανικές εταιρίες.
Έτσι θα βρεθεί εκεί νωρίτερα από την πρωθυπουργική αποστολή και εν συνεχεία θα ενταχθεί στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα για επιπλέον επαφές στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον.
Όπως είναι γνωστό ο όμιλος ΕΛΠΕ έχει αναπτύξει συνεργασία με τον αμερικάνικο της ExxonMobil, καθώς έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας και με την γαλλική Total για την υλοποίηση ερευνών υδρογονανθράκων στην περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Διερεύνηση της προοπτικής αγοράς shale oil

Παράλληλα το ενδιαφέρον των ΕΛΠΕ επεκτείνεται και στον τομέα του σχιστολιθικού πετρελαίου (shale oil) και εξετάζουν το ενδεχόμενο σύναψης συμβολαίων προμήθειας εφόσον οι προσφορές των αμερικανικών εταιριών είναι ελκυστικές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές του shale oil είναι ανταγωνιστικές με το συμβατικό πετρέλαιο και τα ΕΛΠΕ αναζητούν ευκαιρίες να διευρύνουν το μίγμα των προμηθειών τους.
Σε ότι αφορά το χρόνο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ντόναλτ Τραμπ πιθανότερη ημερομηνία είναι η 17η Οκτωβρίου, αναμένονται ωστόσο οι επίσημες ανακοινώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης