Διεθνή

Draghi (ΕΚΤ): Προς όφελος της ευρωζώνης μια λύση για το ελληνικό χρέος

Draghi (ΕΚΤ): Προς όφελος της ευρωζώνης μια λύση για το ελληνικό χρέος
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απηύθυνε ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο
(UPD2) Mια λύση για το ελληνικό χρέος, είναι προς όφελος της ευρωζώνης δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi μιλώντας σήμερα  28/11 ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου για τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, ο Μ. Draghi υπογράμμισε πως «εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και ως εκ τούτου είναι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ  σημείωσε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», και αναμένει μια συμφωνία   στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο. «Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα».

Νωρίτερα το worldenergynews.gr κατέγραφε

Την άποψη ότι αναμένεται να συνεχιστεί η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας εξέφρασε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, σε ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Η ευρωζώνη συνεχίζει να αναπτύσσεται με μέτριο ρυθμό παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας» είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή η σταδιακή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, αν μη τι άλλο λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ».
Παράλληλα, ο Draghi τόνισε ότι μέχρι στιγμής, η ευρωζώνη φαίνεται να έχει ξεπεράσει τις συνέπειες του βρετανικού δημοψηφίσματος καθώς τόσο οι κεντρικές τράπεζες όσο και οι εποπτικές αρχές είχαν προετοιμαστεί σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.
«Είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τις ακριβείς οικονομικές επιπτώσεις από την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ» είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει όσο το δυνατό περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να περιοριστεί η αβεβαιότητα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης