Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mohhamed Barkindo (ΟΠΕΚ): Φως στο βάθος του τούνελ για την αγορά πετρελαίου

Mohhamed Barkindo (ΟΠΕΚ): Φως στο βάθος του τούνελ για την αγορά πετρελαίου
«Η σταθερότητα επιστρέφει σταθερά και υπάρχει πολύ περισσότερο φως στο βάθος του τούνελ της σκοτεινής σήραγγας που διασχίζουμε εδώ και τρία χρόνια» επισήμανε ο Barkindo
Σημαντικές τοποθετήσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Mohhamed Barkindo, αναφορικά με την πορεία του πετρελαίου και τις αντιδράσεις της αγοράς.
Ειδικότερα, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε σε ομιλία του στο συνέδριο που λαμβάνει χώρα στο Λονδίνο σχετικά με το «Χρήματα και πετρέλαιο» ότι: «Οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου, συμβάλλουν αποφασιστικά στην επιτάχυνση της εξισορρόπησης της αγοράς».
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά ‘’ξαναβρίσκει τα πατήματά της’’ με γρήγορους ρυθμούς.
Η σταθερότητα επιστρέφει σταθερά και υπάρχει πολύ περισσότερο φως στο βάθος του τούνελ της σκοτεινής σήραγγας που διασχίζουμε εδώ και τρία χρόνια».
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κατά 50% από τα μέσα του 2014, με αποτέλεσμα οι εταιρείες ενέργειας να περιορίσουν την εξερεύνηση και οι παραγωγοί να περιορίσουν την παραγωγή.
Παράλληλα, οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ καθώς και μια ομάδα χωρών που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Το σύμφωνο αυτό αποσκοπεί στη στήριξη των τιμών και τη μείωση των αποθεμάτων πετρελαίου στις βιομηχανικές χώρες του ΟΟΣΑ στο μέσο όρο των πέντε ετών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης