Ενέργεια

Για το Νοέμβριο μετατίθεται το market test των λιγνιτικών μονάδων

Για το Νοέμβριο μετατίθεται το market test των λιγνιτικών μονάδων
Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών παρέπεμψαν το θέμα της διαμόρφωσης της λίστας με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG COMP)
Για τον Νοέμβριο του 2017 μετατίθεται τελικά το market test για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, καθώς στη σημερινή συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με αξιωματούχους του ΥΠΕΝ διαπιστώθηκε αδυναμία πραγματοποίησης της διαδικασίας εντός του Οκτωβρίου όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του WorldEnergyNews.gr, οι δυο πλευρές κατά τις σημερινές τους συνομιλίες αποφάσισαν να μεταθέσουν κατά ένα μήνα αργότερα το market test καθώς δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα εκποιηθούν.
Μάλιστα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών παρέπεμψαν το θέμα της διαμόρφωσης της λίστας με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαική Επιτροπή Ανταγωνισμού (DG COMP).
Aξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων με τους αξιωματούχους του ΥΠΕΝ, επικεφαλής των οποίων ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ΜΙιχάλης Βερροιόπουλος, εξετάστηκαν συνολικά τα χρονοδιαγράμματα-υλοποίησης  όλων των εκκρεμών ζητημάτων στον τομέα της ενέργειας.
Έτσι, εκτός του market test, συζητήθηκαν και τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης  του διαγωνισμού μεταβίβασης του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς και του χρόνου απόσυρσης της ΔΕΠΑ από τη λιανική αγορά φυσικού αερίου.
Τέλος, την επόμενη βδομάδα ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα έχει συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών όπου και θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν την αγορά της ενέργειας στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης