Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Morgan Stanley: Στο τελικό του στάδιο το ράλι δολαρίου - Οι προβλέψεις για το 2017

Morgan Stanley: Στο τελικό του στάδιο το ράλι δολαρίου - Οι προβλέψεις για το 2017
Η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι τα εξωτερικά εμπόδια για την οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται αν αυξηθούν
Long για το δολάριο συστήνει η Morgan Stanley στο Παγκόσμιο Outlook για το 2017, με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδο του δείκτη κατά 6%, με κορύφωση του ράλι στο β΄τρίμηνο του 2018.
Οι αναλυτές εντοπίζουν ομοιότητες με τη δεκαετία του '90 και εκτιμούν ότι το ράλι για το αμερικανικό νόμισμα, το οποίο ξεκίνησε το 2012, εισέρχεται στο τελικό του στάδιο.
Από τα τέλη του 2017 και μετά, η αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί αρχικά να διευρύνει την άνοδο του δολαρίου, ωστόσο εάν ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων ξεπεράσει τον ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς παράλληλη ενίσχυση της παραγωγικότητας, τότε το παγκόσμιο outlook μπορεί να καταστεί πιο ασταθές.
Σε αυτή την περίπτωση τα νομίσματα υψηλών αποδόσεων ενδεχομένως να δεχθούν αυξημένες πιέσεις, καθώς οι εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές, μπορεί να μετατραπούν σε εκροές.
Παράλληλα, η Morgan Stanley προειδοποιεί ότι τα εξωτερικά εμπόδια για την οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται αν αυξηθούν, τη στιγμή που οι θετικές συνέπειες από την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική θα έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Οι προβλέψεις της Morgan Stanley για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες το 2017





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης