Διεθνή

WSJ: Ανοιχτό το Ιράκ σε ενδεχόμενο «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής του

WSJ: Ανοιχτό το Ιράκ σε ενδεχόμενο «πάγωμα» της πετρελαϊκής παραγωγής του
Σύμφωνα με πηγές και το Ιράν εξετάζει ένα μελλοντικό «πάγωμα» παραγωγής
Νέα τροπή φαίνεται ότι λαμβάνει το ζήτημα της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς, καθώς σύμφωνα με τη Wall Street Journal το Ιράκ εμφανίζεται πλέον ανοιχτό σε ένα ενδεχόμενο «πάγωμα» της παραγωγής του στα 4,55 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Η εν λόγω είδηση έρχεται παράλληλα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Haider al-Abadi, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα του είναι πλέον έτοιμη να συμμετάσχει στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, καθώς οι τωρινές τιμές δεν αποτελούν στήριγμα για τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες.
Ωστόσο, η πλευρά του Ιράκ τόνισε, ότι δεν εξετάζει μείωση της παραγωγής της, παρά μόνο «πάγωμα» στα σημερινά της επίπεδα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές και η πλευρά του Ιράν θα μπορούσε να εξετάσει ένα «πάγωμα» παραγωγής, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί κατά το 2017 και μόνο εάν η Τεχεράνη φτάσει σε ημερήσια παραγωγή τα 3,97 εκατομμύρια βαρέλια.
Η σχετική εξέλιξη έρχεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στο «θρίλερ» του ΟΠΕΚ, λίγες ώρες πριν από την καθοριστική συνάντηση του Οργανισμού στη Βιέννη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης