Ενέργεια

PwC: Περισσότερα και μικρότερα deals στην πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ

tags :
PwC: Περισσότερα και μικρότερα deals στην πετρελαϊκή αγορά των ΗΠΑ
Ο συνολικός όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 13% από πέρυσι, ενώ η αξία αυτών των συμφωνιών μειώθηκε κατά 58% - Οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στοχεύουν σε μικρότερες προσφορές μετά από μια περίοδο μεγάλων εξαγορών
Οι Αμερικανοί παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι επενδυτές εξακολουθούν να κλείνουν πολλές συμφωνίες, αλλά τώρα επικεντρώνονται σε μικρότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές, επεκτείνοντας μια τάση που ξεκίνησε το πρώτο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με νέα έκθεση της PwC.
Το πρότυπο της διαπραγμάτευσης δείχνει ότι οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου επικεντρώνονται τώρα στην επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων από τα πηγάδια τους, μετά από μια περίοδο τεράστιων συμφωνιών για την απόκτηση γης και ανταγωνιστικών εταιρειών.
Αυτό το προηγούμενο κύμα «μεγαλοπρεπών» εξαγορών ήρθε καθώς οι παραγωγοί αγόραζαν έκταση σε καίριες θέσεις, προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατά τη διάρκεια μιας παρατεταμένης πτώσης της τιμής του πετρελαίου.
"Έχουν καταπιεί τον ελέφαντα και τώρα πρέπει να το χωνέψουν", δήλωσε ο Joe Dunleavy, επικεφαλής ενέργειας και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στην PwC, την παγκόσμια εταιρεία λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών που συνέταξε την τριμηνιαία έκθεση.
Υπάρχουν 53 συμφωνίες αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων ή περισσότερο στον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν το τρίτο τρίμηνο, αυξημένες κατά 13% από πέρυσι, ανέφερε η PwC.
Η συνολική αξία αυτών των συμφωνιών ανήλθε σε 23,6 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 58%.
Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο έχουν μειωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2017, αναφέρει η PwC.
Υπήρξαν επτά μεγάλα deal αξίας 11,7 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο, το χαμηλότερο ποσοστό συνολικού όγκου συναλλαγών και αξίας από το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Οι παραγωγοί είναι πλέον έτοιμοι να αποδείξουν στους επενδυτές και τους υποστηρικτές των ιδιωτικών κεφαλαίων ότι έκαναν τις σωστές κινήσεις για να επιβιώσουν σε έναν κόσμο με σταθερά χαμηλές τιμές πετρελαίου.
Είναι μια κρίσιμη δοκιμασία για τους παραγωγούς των ΗΠΑ, οι οποίοι βασίζονται σε ακριβές μεθόδους εξόρυξης και αποτελούν τη βασική δύναμη πίσω από μια έκρηξη στην αμερικανική παραγωγή ορυκτών καυσίμων.
Ο τομέας  έρευνας και παραγωγής της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου εξακολούθησε πραγματοποιεί συγχωνεύσεις και εξαγορές κατά το τρίτο τρίμηνο κάτι που αντιστοιχούσε σε περισσότερο από το ήμισυ του όγκου και το 44% της αξίας, αναφέρει η PwC.
Οι παραγωγοί επικεντρώθηκαν στην αγορά γης δίπλα στις υπάρχουσες εκτάσεις για να δημιουργήσουν μεγαλύτερες συνεχείς εκμεταλλεύσεις, εκτιμά η PwC. Αυτό επιτρέπει στους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου να χρησιμοποιούν αποδοτικότερα μεθόδους γεώτρησης.
Αυτή η τάση άρχισε να εμφανίζεται μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, σύμφωνα με την PLS, εταιρεία με έδρα το Χιούστον, η οποία παρακολουθεί τις προσφορές πετρελαίου.
Οι διατρητές που πραγματοποίησαν μεγάλες αγορές κατά τα προηγούμενα τρίμηνα άρχισαν να χρησιμοποιούν το κεφάλαιό τους για να παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την έκταση αυτή.
"Ήταν απλά μια φυσική στροφή από τον τρόπο απόκτησης στον τρόπο εκτέλεσης", δήλωσε στο CNBC ο Andrew Dittmar, αναλυτής της PLS.
Οι εταιρείες ενέργειας και οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων αναζητούν τώρα ευκαιρίες σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σχιστόλιθου πέρα από τη λεκάνη της Permian την περιοχή του Τέξας και του Νέου Μεξικού, όπου η παραγωγή χαμηλού κόστους προκάλεσε …βιασύνη.
Η δραστηριότητα υποχώρησε σε τρεις συμφωνίες συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο.
Οι αγοραστές έστρεψαν την προσοχή τους στην ανερχόμενη λεκάνη του Anadarko στην Οκλαχόμα και στο βόρειο Τέξας, η οποία προσέλκυσε έξι μεγάλες συμφωνίες συνολικού ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στο Bakken της Βόρειας Ντακότα και την περιοχή του Eagle Ford στο Southeastern Texas έκλεισαν  5 συμφωνίες αξίας 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 698 εκατομμυρίων δολαρίων, αντίστοιχα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης