Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 2 Νοεμβρίου η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

Στις 2 Νοεμβρίου η ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν το φορολογικό νομοσχέδιο του Τrump ως μία ουσιαστική φορολογική παραχώρηση προς τις εταιρικές κοινοπραξίες
Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα καθυστερήσουν μέχρι αύριο την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον Κέβιν Μπράντι, πρόεδρο της αρμόδιας νομοθετικής επιτροπής (House Ways and Means Committee).
Μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο Τραμπ και της ηγετικής μας ομάδας, αποφασίσαμε η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου να γίνει αύριο. Είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, ενώ είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος να το ψηφίσουμε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπράντι.
Σε ανάρτηση που έκανε ο Τραμπ στο Twitter χθες το βράδυ πριν από την ανακοίνωση του Μπράντι έγραψε: Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων εργάζονται σκληρά και μέχρι το αργά το βράδυ για τις Μαζικές Μειώσεις Φόρων για τις οποίες, γνωρίζουν ότι τις αξίζετε. Θα είναι οι μεγαλύτερες μειώσεις από ποτέ άλλοτε!
Οι Ρεπουμπλικάνοι που έχουν τον πολιτικό έλεγχο του Κογκρέσου επιδιώκουν με το φορολογικό νομοσχέδιο την πρώτη ουσιαστική νομοθετική τους νίκη, από την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Τραμπ, τον περασμένο Ιανουάριο. Οι μήνες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα έχουν χαρακτηριστεί από νομοθετική στασιμότητα, ενώ η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη και πολύπλοκη στο Κογκρέσο.
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν το φορολογικό νομοσχέδιο του Τραμπ ως μία ουσιαστική φορολογική παραχώρηση προς τις εταιρικές κοινοπραξίες, αλλά και τους πλούσιους, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου.
Δύο πηγές που έλαβαν γνώση για τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είχαν δηλώσει νωρίτερα χθες, ότι η ανακοίνωση του νομοσχεδίου θα καθυστερήσει κατά μία ημέρα, προκειμένου να διεξαχθούν περαιτέρω διαβουλεύσεις για ζητήματα όπως, η φορολογική αντιμετώπιση των συνταξιοδοτικών αποθεμάτων, αλλά και οι μειώσεις στις καταβολές φόρων σε τοπικό και πολιτειακό επίπεδο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης