Περιβάλλον

Εκστρατεία των Ευρωπαίων για την καταπολέμηση του άνθρακα - Καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων

Εκστρατεία των Ευρωπαίων για την καταπολέμηση του άνθρακα - Καταστροφικές συνέπειες για την υγεία των ανθρώπων
Το 2015 οι πρόωροι θάνατοι έφτασαν τους 19.500
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει επικίνδυνα η νέα έρευνα της Ε.Ε για τις συνέπειες των εκπομπών αερίων του άνθρακα στην υγεία των ανθρώπων.
Η κοινωνία των πολιτών συσπειρώνεται γύρω από το «Η Ευρώπη πέρα από τον άνθρακα» με στόχο να καταπολεμήσει τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και την στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 2015 οι πρόωροι θάνατοι έφτασαν τους 19.500 και τις 10.000 οι περιπτώσεις χρόνιας βρογχίτιδας σε ενήλικες, εξαιτίας του άνθρακα.
Ο Ευρωπαίος διευθυντής της εκστρατείας «Η Ευρώπη πέρα από τον άνθρακα», Kathrin Gutmann τόνισε ότι πρέπει να κλείσουν πιο σύντομα τα εργοστάσια που παράγουν άνθρακα, έτσι ώστε να προστατευθούν οι πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι: «Ένα εργοστάσιο άνθρακα σε οποιαδήποτε χώρα αποτελεί ευθύνη για όλη την Ευρώπη και για ολόκληρο τον πλανήτη μας».
Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στις κυβερνήσεις, τις πόλεις, τις εταιρείες, τις τράπεζες και τους επενδυτές για να εξαφανίσουν τα εργοστάσια άνθρακα πριν από τη διεθνή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το 2018 για το κλίμα στην Πολωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης