Ενέργεια

Προβληματισμός στην Ινδία για τη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας - Μεγάλη πτώση των τιμολογίων

Προβληματισμός στην Ινδία για τη βιομηχανία της αιολικής ενέργειας - Μεγάλη πτώση των τιμολογίων
Οι τιμές είμαι πλέον ανταγωνιστικές, ενώ η ανανεώσιμη ενέργεια στην Ινδία είναι φθηνότερη από τον άνθρακα
Σημαντικές διαφοροποιήσεις σημειώνονται στον τομέα της ενέργειας στην Ινδία.
Ειδικότερα, η αιολική ενέργεια βρίσκεται στο προσκήνιο έπειτα από την απότομη πτώση της ηλιακής.
Κατά τη διάρκεια μιας δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία από την κρατική εταιρεία Solar Energy Corporation για 1,0000 Mw, τα τιμολόγια μειώθηκαν σε 2,64 ρουπίες ανά μονάδα, σε ποσοστό 24% σε σχέση με με το προηγούμενο χαμηλό που είχε φτάσει τις 3,46 ρουπίες.
Οι τιμές είμαι πλέον ανταγωνιστικές, ενώ η ανανεώσιμη ενέργεια στην Ινδία είναι φθηνότερη από τον άνθρακα.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η κυβέρνηση Narendra Modi είχε τροποποιήσει τη μέθοδο για τον καθορισμό των τιμολογίων αιολικής ενέργειας, επιτρέποντας στην αγορά να καθορίζει τις τιμές παρά να το κάνει ο ρυθμιστής. Αυτό το νέο σύστημα έχει οδηγήσει σε διακύμανση των τιμών.
"Ο κύριος λόγος είναι απλώς ο αυξημένος ανταγωνισμός", ανέφερε η συμβουλευτική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ινδίας σε ένα σημείωμα που αναφέρεται στους πολέμους των τιμών. Αυτό το χτύπημα των δασμών έρχεται σε μια εποχή που ο τομέας της αιολικής ενέργειας της Ινδίας βρίσκεται ήδη στην ύφεση.
Μετά την εισαγωγή του νέου συστήματος καθορισμού τιμολογίων, οι κεντρικές και κρατικές κυβερνήσεις - τουλάχιστον μέχρι την περασμένη εβδομάδα - δεν είχαν πραγματοποιήσει πλειστηριασμούς για αιολικούς σταθμούς, αφήνοντας επιχειρήσεις χωρίς αγωγό έργων να εργαστούν.
Ως αποτέλεσμα, ο κλάδος σημείωσε σημαντική μείωση στις νέες προσθήκες δυναμικότητας το 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τέλος, ενώ η πτώση των τιμολογίων καθιστά την ανανεώσιμη ενέργεια πιο ελκυστική για τους καταναλωτές, δημιουργεί κινδύνους για τους επενδυτές και τους δανειστές , με την «βιωσιμότητα αυτών των έργων να εξαρτάται από την ικανότητα εκτέλεσης έργων των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων», ανέφερε σε σημείωμα η CARE Ratings.
«Αυτό περιλαμβάνει την απόκτηση γης για τη δημιουργία έργων σε περιοχές με συνδεσιμότητα στο δίκτυο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης