Διεθνή

Στη Νότια Κορέα ο Donald Trump – Στο επίκεντρο η Β. Κορέα

Στη Νότια Κορέα ο Donald Trump – Στο επίκεντρο η Β. Κορέα
Συνεχίζει τη περιοδεία του στην Ασία ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Στη Νότια Κορέα, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Ασία μετά την Ιαπωνία, βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Νοτιοκορεάτη ομόλογο του Moon Jae in.
Ήδη οι δύο πρόεδροι είχαν γεύμα εργασίας ενώ θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών των δύο προέδρων αναμένεται να κυριαρχήσει το θέμα της Β. Κορέας και του πυρηνικού της προγράμματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος Trump από την Ιαπωνία διεμήνυσε ότι έχει παρέλθει η εποχή της στρατηγικής υπομονής των ΗΠΑ απέναντι στη Β. Κορέα.
«Οι (βορειοκορεατικές) παράνομες δοκιμές πυρηνικών όπλων και οι σκανδαλώδεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων αποτελούν μια απειλή για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα» τόνισε από την Ιαπωνία ο Trump, ο οποίος επανέλαβε πως όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση της Β. Κορέας είναι πάνω στο τραπέζι.
Σημειώνεται πάντως πως ο πρόεδρος της Ν. Κορέας έχει διαμηνύσει με κατηγορηματικό τρόπο πως αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο, απορρίπτοντας κάθε είδους πολεμικό σενάριο και απαιτώντας από τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε καμία στρατιωτική επέμβαση κατά της Β. Κορέας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης