Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Σταθάκης: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Τι υπογράμμισε για τα αιολικά πάρκα

Σταθάκης: Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ - Τι υπογράμμισε για τα αιολικά πάρκα
Σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρά σχήματα όπως και σε δήμους να προωθήσουν την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγή ενέργειας που χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης.
Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, καθώς το ποσό για την κάλυψη των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας θα καλυφθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δήλωσε νωρίτερα στο Ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Αναφορά έκανε και στα αιολικά πάρκα, τονίζοντας ότι σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα σε μικρά σχήματα όπως και σε δήμους να προωθήσουν την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγή ενέργειας που χρειάζεται σε τοπικό επίπεδο, παραπέμποντας στο νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες.
Τέλος, σε ότι αφορά τα ζητήματα της αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης είπε ότι είναι διαδικαστικό ζήτημα και θα κλείσει άμεσα.

Θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά με σωστούς κανόνες είπε για τις Σκουριές

Σε σχέση με το ζήτημα των Σκουριών, ο κ. Σταθάκης είπε ότι η διαιτησία θα αποσαφηνίσει για το ζήτημα που αφορά όχι μόνο στην εξόρυξη και μεταφορά στο εξωτερικό, αλλά και κατασκευή εργοστασίου. Το δεύτερο θέμα είναι εάν όλο αυτό θα έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις, συμπλήρωσε.
Ως προς τη στάση της κυβέρνησης, σημείωσε ότι θέλει την εξορυκτική δραστηριότητα, αλλά όχι σε βάρος άλλων δραστηριοτήτων και με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας συμπλήρωσε.
Ο κ. Σταθάκης, είπε ότι η κυβέρνηση θέλει την ανάπτυξη και τις ιδιωτικές επενδύσεις αλλά με καθεστώς εργασιακής ασφάλειας, με αξιοπρεπείς μισθούς και δίκαιους κανόνες ανάπτυξης.
Ο υπουργός αντιπαρέβαλε τις κυβερνητικές προτεραιότητες με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ είναι η αποδιάρθρωση και την κατηγόρησε για παραπλανητική διαμάχη στο θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης