Ενέργεια

LNG τέλος από Κατάρ για φέτος έπειτα από την συμφωνία με Ν.Κορέα και Κίνα

LNG τέλος από Κατάρ για φέτος έπειτα από την συμφωνία με Ν.Κορέα και Κίνα
H εμβληματική εταιρεία της Γαλλίας EDF, σχεδιάζει την επανεκκίνηση 14 πυρηνικών αντιδραστήρων, συνολικής ισχύος 16 GW
Σημαντικές είναι οι ειδήσεις που δίνει σε αναλυτική βάση καθημερινά η Tellurian Energy, αναφορικά με τις εξελίξεις του φυσικού αερίου στην παγκόσμια αγορά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σημερινή (16/11) έκθεση, επισημαίνεται ότι το Κατάρ έχει δεσμεύσει την εφεδρική παραγωγή του για Κίνα και Νότια Κορέα, με τους εμπόρους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε περίπτωση που αυξηθεί η ζήτηση του LNG.
Άλλωστε για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου, το Κατάρ αποτέλεσε τον βασικό προμηθευτή της Νότιας Κορέας με LNG, καθώς το κράτος της Ανατολικής Ασίας έχει αναπτύξει μια πολιτική που υπαγορεύει την απεξάρτηση από τον άνθρακα, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Παράλληλα, η εμβληματική εταιρεία της Γαλλίας EDF, σχεδιάζει την επανεκκίνηση 14 πυρηνικών αντιδραστήρων, συνολικής ισχύος 16 GW.
Τέλος, η γερμανική RWE εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη με χρονικό ορίζοντα τα 12 χρόνια, αν και προειδοποίησε ότι η πολιτική για τον περιορισμό της παραγωγής άνθρακα, μπορεί να θέσει βραχυπρόθεσμα σε κίνδυνο τον εφοδιασμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης