Ενέργεια

Τον μεγαλύτερο σταθμό ανεφοδιασμού φυσικού αερίου της Ευρώπης άνοιξε στη Μόσχα η Gazprom

Τον μεγαλύτερο σταθμό ανεφοδιασμού φυσικού αερίου της Ευρώπης άνοιξε στη Μόσχα η Gazprom
«Η νέα εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 2.000 οχήματα την ημέρα», ανέφερε η Gazprom
Τον μεγαλύτερο σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου άνοιξε επίσημα η Gazprom στη Μόσχα με τον πρόεδρο της εταιρείας Viktor Zubkov, τον υφυπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Kirill Molodtsov, τον δήμαρχο Μόσχας Sergey Sobyanin, τον αντιπρόεδρο της Gazprom Mikhail Likhachev και τον γενικό διευθυντή Gazomotornoye Toplivo να δίνουν το παρών.
Ο νέος σταθμός ανεφοδιασμού έχει χωρητικότητα 29,8 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και είναι εφοδιασμένος με 12 αντλίες αερίου και ένα διανεμητή για ανεφοδιασμό με κινητό φυσικό αέριο.
"Χάρη στον προηγμένο, αξιόπιστο εξοπλισμό που κατασκευάζεται κυρίως στη Ρωσία, η νέα εγκατάσταση μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 2.000 οχήματα την ημέρα", ανέφερε η Gazprom.
Ο πρόεδρος της Gazprom τόνισε ότι: «Η Ρωσία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο. Λόγω αυτής της δυνατότητας, πριν από λίγα χρόνια ξεκινήσαμε μια φιλόδοξη προσπάθεια ανάπτυξης της υποδομής ανεφοδιασμού που χρησιμοποιεί προσιτά και φιλικά προς το περιβάλλον καύσιμα οχημάτων» και πρόσθεσε λέγοντας ότι: «Έχουμε δημιουργήσει 43 σταθμούς υψηλής τεχνολογίας σε 24 ρωσικές περιοχές».

www.worldenegynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης