Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Καναδάς: Χρηματοδότηση 28,8 εκατ. δολ. σε 11 καινοτόμα έργα καθαρής ενέργειας

Καναδάς: Χρηματοδότηση 28,8 εκατ. δολ. σε 11 καινοτόμα έργα καθαρής ενέργειας
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμμετέχει στην επένδυση με 13,5 εκατομμυρία δολάρια ενώ η κυβέρνηση της Αλμπέρτα θα παράσχει 15,3 εκατομμύρια δολάρια
Ο Καναδάς ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 28,8 εκατομμυρίων δολαρίων για 11 καινοτόμα τεχνολογικά έργα για την ενθάρρυνση "καθαρής ανάπτυξης" σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κίνηση θα επιτρέψει στους πολίτες της  χώρας να επωφεληθούν από ένα υγιέστερο περιβάλλον και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα συμμετέχει στην επένδυση με 13,5 εκατομμυρία δολάρια ενώ η κυβέρνηση της Αλμπέρτα θα παράσχει 15,3 εκατομμύρια δολάρια.
Στόχος είναι η  μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ανάπτυξη καθαρότερων μεθόδων εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, η  παροχή βοήθειας στους κατασκευαστές κτιρίων και η χρηματοδότηση έξυπνων καινοτομιών.
Τα χρήματα θα δαπανηθούν επίσης για τη βελτίωση των συστημάτων ελέγχου για την εξάλειψη των εκπομπών μεθανίου και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της επεξεργασίας των υδάτων σε βιομηχανικές διεργασίες.
Ο κ. Amarjeet Sohi, Υπουργός Υποδομών και Κοινοτήτων, δήλωσε ότι: "Οι επενδύσεις της κυβέρνησης στην καθαρή τεχνολογία αντανακλούν τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος.
"Η καινοτομία και η επένδυση στον τομέα των καθαρισμών οδηγεί στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που ωφελούν όλους τους τομείς της οικονομίας και δημιουργούν χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας για τους Καναδούς".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης