Ενέργεια

Μεγάλες προσδοκίες από την Gazbir για την αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου στην Τουρκία

Μεγάλες προσδοκίες από την Gazbir για την αύξηση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου στην Τουρκία
«Το 2017 είναι ένα έτος έντασης για τις εταιρείες διανομής φυσικού αερίου όσον αφορά τις επενδύσεις» υπογράμμισε ο Yasar Arslan
Σε πολύ υψηλά επίπεδα αναμένεται να φτάσει η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία με τον αριθμό να αγγίζει τα 53 δισ. κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Διανομής Φυσικού Αερίου της Τουρκίας (GAZBİR), Yasar Arslan.
Ειδικότερα, ο Arslan είπε αποκλειστικά στο πρακτορείο «Anadolu» ότι η ψυχρή περίοδος κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017 ενίσχυσαν την κατανάλωση του φυσικού αερίου στην χώρα, με την αύξηση να φτάνει το 17% το πρώτο οκτάμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Στη συνέχεια, τόνισε ότι: «Η κατανάλωση σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής φέτος είναι υψηλή. Υπάρχει επίσης μια αύξηση κατά περίπου ένα εκατομμύριο στον αριθμό των συνδρομητών φυσικού αερίου χάρη στις επεκτεινόμενες επενδύσεις των εταιρειών μας. Υπάρχουν πάνω από 13 εκατ. νέοι συνδρομητές φυσικού αερίου στην Τουρκία. Αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας για την αύξηση της κατανάλωσης».
«Το 2017 είναι ένα έτος έντασης για τις εταιρείες διανομής φυσικού αερίου όσον αφορά τις επενδύσεις. Δεν υπήρξε παρόμοια επέκταση των επενδύσεων στον κόσμο, όπως με τις τουρκικές εταιρείες» και κατέληξε λέγοντας ότι «Συνεχίζουμε να επενδύουμε με γρήγορους ρυθμούς, παρόλο που οι δημοτικές άδειες σε κάποιες περιφέρειες επιβραδύνουν για λίγο το έργο μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης