Αναλύσεις

Οι 5 προτάσεις της UBS προς τους επενδυτές για το 2018 – Συστήνει αγορά ελληνικών ομολόγων

Οι 5 προτάσεις της UBS προς τους επενδυτές για το 2018 – Συστήνει αγορά ελληνικών ομολόγων
UBS: Τα 5 πράγματα που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2018
Τα πέντε σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές κατά το επόμενο έτος παραθέτουν σε ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της UBS, οι οποίοι, να υπενθυμιστεί, έχουν θέσει την τιμή-στόχο για τον δείκτη S&P 500 στις 2.900 μονάδες (στα τέλη του 2018), μία άκρως «bullish» πρόβλεψη.
Μάλιστα, σε περίπτωση που περάσει η φορολογική μεταρρύθμιση των Ρεπουμπλικάνων και η αμερικανική οικονομία αναπτυχθεί με ρυθμό καλύτερο του αναμενομένου, η ελβετική τράπεζα κάνει λόγο ακόμη και για 3.200 μονάδες στον δείκτη-βαρόμετρο!
Αρχικά, η τράπεζα εκτιμά πως οι επενδυτές πρέπει να τοποθετηθούν μα βάση την οικονομική ανάπτυξη, «διότι υπάρχει χώρος χώρο για περαιτέρω ενίσχυση των αγορών», αν και παραμένουν ορισμένοι κίνδυνοι.
Αν και οι μέσες αποδόσεις στη Wall Street έφτασαν ακόμη και το 20% κατά το τρέχον έτος, η UBS κάνει λόγο για αποδόσεις κοντά στο 10% κατά το 2018.



Στη συνέχεια παραθέτει τα σημεία που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους επενδυτές:

1ον:
Οι χρηματοοικονομικές συνθήκες επιτρέπουν στις κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν επιτέλους τη νομισματική τους πολιτική.
Τα επιτόκια ενδέχεται να αυξηθούν με μεγαλύτερη ένταση κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Με βάση λοιπόν τις αναμενόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών, η UBS προβλέπει πτώση των ισοτιμιών ευρώ/νορβηγικής κορώνας και ευρώ/σουηδικής κορώνας, ενώ είναι «bull» για τις χρηματιστηριακές αγορές της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας.
Επίσης, προβλέπει αύξηση της απόδοσης των 10ετούς κρατικού ομολόγου των Η.Π.Α., αλλά μείωση στο 10ετές ρωσικό.



2ον:
Αν και οι επενδυτές παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με τις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω και του επικείμενου Brexit, από το επόμενο έτος η οικονομία Ε.Ε. και Ευρωζώνης αναμένεται να ανακάμψει περαιτέρω.
Ως εκ τούτου, συστήνει στο επενδυτικό κοινό να τοποθετηθεί με θέσεις «long» στα ελληνικά κρατικά ομόλογα και τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών.

3ον:
Η κινεζική οικονομία, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, επιταχύνει εκ νέου.
Ως αποτέλεσμα, η UBS συστήνει κινεζικές και νοτιοκορεατικές μετοχές, αλλά και «short» στα αμερικανικά ομόλογα υψηλής απόδοσης.

4ο:
Η ελβετική τράπεζα προβλέπει ενίσχυση της ισοτιμίας δολαρίου Η.Π.Α./καναδικού δολαρίου, αλλά και της ισοτιμίας δολαρίου Η.Π.Α./βρετανικής λίρας.



5ο:
Επικαλούμενη τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας και την ανάκαμψη των αναδυόμενων οικονομιών, η UBS αναμένει ενίσχυση του βραζιλιανικού ρεάλ και του χιλιανού πέσο, έναντι του δολαρίου Η.Π.Α. και του ιαπωνικού γεν.



Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης