Τελευταία Νέα
Commodities

Μείωση κατά 20% της παραγωγής ουρανίου ανακοίνωσε η Kazatomprom

Μείωση κατά 20% της παραγωγής ουρανίου ανακοίνωσε η Kazatomprom
«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα αυτά υπογραμμίζουν έντονα τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εξόρυξης ουρανίου» είπε μεταξύ άλλων ο Galymzhan Pirmatov
Μείωση κατά 20% στην παραγωγή ουρανίου προχώρησε η εθνική εταιρεία Kazatomprom στο Καζακστάν, τα επόμενα τρία χρόνια, λόγω της υπερπροσφοράς και μείωσης της ζήτησης.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο anadolu, η προγραμματισμένη τριετής περικοπή της παραγωγής θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018.
Η συνολική περικοπή της παραγωγής θα είναι 11.000 τόνοι όλη αυτή την περίοδο, στη διάρκεια της οποίας εκτιμώνται 4.000 τόνοι το 2018, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 7.5% της παγκόσμιας παραγωγής ουρανίου το έτος.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και τη συνεχιζόμενη υπερπροσφορά στην αγορά ουρανίου, έχουμε πάρει τη στρατηγική απόφαση για μείωση της παραγωγής προκειμένου να ευθυγραμμιστούν καλύτερα τα επίπεδα παραγωγής μας με τη ζήτηση της αγοράς", δήλωσε ο Galymzhan Pirmatov, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Kazatomprom.
«Πιστεύουμε ότι τα μέτρα αυτά υπογραμμίζουν έντονα τη δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εξόρυξης ουρανίου, μια κρίσιμη συνιστώσα στην παραγωγή καθαρής, χωρίς διοξείδιο του άνθρακα ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο Pirmatov.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης