Ενέργεια

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απεξάρτηση από τον άνθρακα

Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απεξάρτηση από τον άνθρακα
Κατά 70% μεταξύ του 2008 και του 2014 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας σύμφωνα με την Επιτροπή
Την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια από τον άνθρακα εισήγαγε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα (11/12).
Η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ενεργειακή μετάβαση είναι μη «αναστρέψιμη και μη διαπραγματεύσιμη», δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (EC), προσθέτοντας ότι, σε αυτή τη στροφή προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, δεν θα πρέπει να μείνουν πίσω από μια οικονομία που οδηγείται από ορυκτά καύσιμα.
Οι δραστηριότητες της νέας πρωτοβουλίας εστιάζουν στις περιοχές που παρατηρείται μεγάλη άνθηση του του άνθρακα.
«Επιθυμούμε να συνεργαστούμε στενά με τους εθνικούς, περιφερειακούς και τοπικούς φορείς για τη στήριξη του διαρθρωτικού μετασχηματισμού, χρησιμοποιώντας εξατομικευμένες λύσεις και όλα τα διαθέσιμα μέσα", ανέφερε ο κ. Maros Sefcovic, αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Ο στόχος μας είναι να βλέπουμε κάθε περιοχή να αποκομίζει οφέλη από τη μετάβαση της καθαρής ενέργειας, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας και προωθώντας τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες».
Παράλληλα, η Επιτροπή εξήγησε ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε κατά 70% μεταξύ του 2008 και του 2014.
«Σήμερα, υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας σε ολόκληρη την ΕΕ, κυρίως στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης. Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον 900.000 θέσεων απασχόλησης έως το 2030, υπό τον όρο ότι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις κινητοποιούνται επαρκώς» επισήμανε η Επιτροπή και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έως 400.000 πρόσθετες τοπικές θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να προέρχονται από τον τομέα της ενεργειακής απόδοσης».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης